Μεταμορφώστε την!!!
Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
80 γρ. κορν φλάουερ
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
5 κ.σ. ζάχαρη
250 γρ. BITAM
125 γρ. κουβερτούρα
1 κουτί MORFAT ή 500 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο κακάο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το φρέσκο γάλα με το κορν φλαουρ.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ΒΙΤΑΜ, την κουβερτούρα και την ζάχαρη
και τα αφήνουμε να λιώσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ και ανακατεύουμε
μέχρι το μείγμα να πήξει και να αποκτήσει λεία υφή.
Το βγάζουμε από τη φωτιά το καλύπτουμε με μεμβράνη για να μη
πιάσει κρούστα και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη σπάμε τα μπισκότα στα τέσσερα και
τα ρίχνουμε μέσα στη κρέμα.
Το αδειάζουμε σε μία κουμπωτή φόρμα με διάμετρο 26 εκ.,
το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε τη MORFAT ή τη κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο σε
σαντιγί και στρώνουμε από πάνω.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε την τούρτα και στην κατάψυξη.
Εξαιρετική και σαν τούρτα παγωτό!!!
Συνταγή από τη φίλη Κατερίνα.
Καλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείτε ότι στην κρεμα μπαίνει μόνο το φρέσκο γάλα και το ζαχαρουχο που αναγράφεται δεύτερο στη συνταγή μπαίνει όλο μα την μορφωτικό στο τέλος;
Ευχαριστώ :)
Καλημέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΑκριβώς έτσι όπως το κατάλαβες γίνεται :)
Να έχεις μια όμορφη μέρα,
Α.
Είναι η τέλεια τούρτα! Πεντανόστιμη και πανεύκολη! Τέσσερα άτομα στη οικογένεια είμαστε και κάνω μόνο αυτή σε κάθε γενέθλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την δοκιμάσουμε κι εμείς φίλε μου
ΑπάντησηΔιαγραφήνα δούμε αν θα συμφωνήσουμε γιατί έχουμε περίεργα γούστα!!
δε βρισκω κορν φλαουερ στο ντουλαπι και θελω να τη φτιαξω τωρα...ειναι μεγαλη παραλειψη; αλλαζει το αποτελεσμα;
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστω, καλο βραδυ
Γειαα θα ηθελα να μαθω πως γίνεται το σχεδιακι απο πάνω με την σαντιγυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι μια πολύ φτηνή σπατουλίτσα με "δοντάκια" στις 2 άκρες, που εχω αγοράσει εδω και χρόνια από τα Cook Shop Μαρία μου.
ΔιαγραφήΤίποτα σπουδαίο,με αυτήν κάνω ό,τι σχεδιάκη μου αρέσει!!!
Πιστεύω αν κοιτάξεις θα τη βρεις.....
Καλή συνέχεια...
Α.
Αλεξανδρα μου????!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλα φανταστικη!! Απλα υπεροχη!! Απλα ονειρεμενη!!
Νομιζεις οτι ονειρευεσαι τη γευση αλλα οχι....στεκεται μπροστα σου! Γευση απο παιδικα χρονια!
Οι τουρτες εμποριου ωχριουν! Τη συνιστω ανεπιφυλακτα!! Δε θες κ δεν μπορεις να σταματησεις να την τρως!! Κ δεν ειμαι fun των τουρτων..φαντασου!
Σε φιλω πολυ-πολυ!!!
Εβιτα
Για σου Αλεξάνδρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλή εύκολη κ νόστιμη τούρτα!
Έχω μια απορία,το ζαχαρούχο γάλα πόσο ml είναι??
Συγχαρητήρια για το Side sou!
Kαλη σου μέρα γλυκιά μου.
Διαγραφήευχαριστώ πολύ για τα καλά σουτ λόγια για τη σελίδα μου.
Το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα είναι περίπου 400 γρ. (αν θυμάμαι καλά 397!!!)
Δοκίμασε το γλυκάκι είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!
Α.
Καλησπέρα Έχω κάνει την τούρτα και είναι υπέροχη. Μου ζητήθηκε να την ξαναφτιάξω, αλλά χωρίς τα μπισκότα. Νομίζετε ότι μπορεί αυτό να γίνει, έτσι ακριβώς όπως είναι η συνταγή?Μάλλον θα πρέπει να είναι πιο σφιχτή η κρέμα σοκολάτα. Αν μπορώ να το κάνω,με ποιες αλλαγές θα πρέπει γίνει? Ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σας αρεσε το γλυκό.
Για να απαντήσω με σιγουρια στην ερώτηση σου θα πρέπει να πειραματιστώ με τη συνταγή της κρέμας.
Ωστόσο θέλω να πιστεύω ότι και ετσι πως είναι μπορει να σερβισριστεί σαν κρέμα πιάτου(μέσα σε κάποιο όμορφο ποτήρι).
Αν είναι πιο αραιή απ'όσο πρέπει λίγη επιπλέον κουβερτούρα ή κορν φλαουρ σίγουρα μπορούν να τη βοηθήσουν να σταθεί καλύτερα,αν και ξαναλέω πως δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αλλαξει κάτι!
Καλές γιορτές εύχομαι
Α.
Ευχαριστώ πολύ. Καλές γιορτές!
ΑπάντησηΔιαγραφήTha tin thokimaso ke ego ime polli periergi,polla filakia apo germania! Ntina
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα. Αν βάλω κρέμα γάλακτος αντί για μορφατ, πρέπει πρώτα να χτυπήσω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και να την ανακατέψω με το ζαχαρούχο ή χτυπάω και τα δυο υλικά μαζί εξ αρχής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ΑπάντησηΔιαγραφή