Υλικά
4 ζουμερά λεμόνια(χυμό και ξύσμα)
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
4 αβγά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά και βάζουμε πάνω σε χαμηλή
φωτιά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά,ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το
μίγμα να πήξει ελαφρά.
Αδειάζουμε σε καθαρό βάζο περνώντας την κρέμα από ένα σουρωτήρι,
για να είναι εντελώς λεία και αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
Όσο κρυώνει το μίγμα δένει και γίνεται σαν μαρμελάδα.
Διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον μία βδομάδα.
ΣΗΜ:Το lemon curd είναι μια κρέμα λεμονιού πραγματικά υπέροχη
όταν την ανακατέψουμε με γιαούρτι ή και παγωτό,αν την βάλουμε σαν
κρέμα σε τούρτες ή τάρτες, γέμιση σε cupcakes ή ακόμη και πάνω
σε φρυγανισμένο ψωμί.
Συνταγή του κ. Γιώργου Γεράρδου.