Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Βιεννέζικα μπισκοτάκια σοκολάτας

Θα γίνουν οι καλύτεροι σας φίλοι!

DSC_0017

Υλικά
για περίπου 15 μπισκότα
1 κ.σ κακάο
125 γρ. αλεύρι
115 γρ βούτυρο μαλακό
55 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

για το στόλισμα
100 γρ. σοκολάτα


Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

DSC_0008

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο μέσα στο μπολ και χτυπάμε για
λίγο ακόμη με το μίξερ.

DSC_0009

Βάζουμε το μίγμα  σε κορνέ και βγάζουμε μπισκότα στο σχέδιο που
θέλουμε σε αντικολλητικό ταψί.

DSC_0010

DSC_0011

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C, σε προθερμασμένο φούρνο,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 15 λεπτά .
Βγάζουμε τα μπισκότα πάνω σε σχάρα να σταθούν και να κρυώσουν εντελώς.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και στολίζουμε όπως μας αρέσει.

DSC_0012

DSC_0013

Φυλάσσουμε  σε κουτί μπισκότων σε δροσερό μέρος.

DSC_0031

6 σχόλια:

  1. τι ωραια!!! και πολυ ευκολη συνταγη με λίγα υλικά! 2πλη δοση σιγουρα γτ 15 κομματια ειναι λιγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα έφτιαξα σήμερα και είναι καταπληκτικά, γευστικότατα και πολύ εύκολα με υλικά που πάντα βρίσκονται στο σπίτι μας! Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή, Αλέξάνδρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, Αλεξάνδρα!!! πολύ ωραία τα βιεννέζικα μπισκοτάκια, με το καφεδάκι το πρωί θα είναι ότι πρέπει...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολα σου είναι υπέροχα!!!!!!!
    Αλεξάνδρα μου συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικα υπεροχη συνταγη.Τα εφτιαξα χθες και δεν εμεινε ψιχουλο.Και μια συμβουλη της τεμπελας .Επειδη βαριεμαι τα μπεν μαρι και τα συναφη τα βουτηξα σε μερεντα . ΤΕΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γιατι απλωσαν τα δικα μου? τι λαθος εκανα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή