Μπακλαβάς ο τέλειος!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο πρόβειο
250 γρ.βούτυρο αγελάδος
300 γρ. καρύδια αλεσμένα καλά
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
40 φύλλα κρούστας
για το σιρόπι
400 γρ. νερό
650 γρ.ζάχαρη
80 γρ.γλυκόζη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα 2 βούτυρα να λιώσουν.
Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα.
Ανοίγουμε τα φύλλα μπροστά μας και βάζουμε επάνω τους το ταψί
που θα χρησιμοποιήσουμε.
Κόβουμε γύρω-γύρω το φύλλο που περισσεύει.
Σε βουτυρωμένο ταψί αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα μας,
βουτυρώνοντας τα ένα ένα πολύ καλά.
Θα βάλουμε 20 φύλλα κάτω και 20 πάνω από τη γέμιση μας.
Τα κομμάτια φύλλων που κόψαμε τα στρώνουμε και αυτά με τέτοιο
τρόπο ώστε να σχηματίζουν κανονικά φύλλα,δεν τα πετάμε!
Αφού στρώσουμε τα 20 κάτω φύλλα απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα
από άκρη σε άκρη.
Στρώνουμε και τα άλλα 20 φύλλα και βάζουμε το ταψί μας στο ψυγείο
για 30 λεπτά,να παγώσει το βούτυρο.
Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο το ραντίζουμε με νεράκι.
Ψήνουμε στους 150 βαθούς C σε προθεμασμένο φούρνο με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά
(υπολογίζουμε 3 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το σιρόπι μας)
Περιχύνουμε τον μπακλαβά μας μόλις βγεί από το φούρνο με το ζεστό σιρόπι!
Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
Υλικά
250 γρ. βούτυρο πρόβειο
250 γρ.βούτυρο αγελάδος
300 γρ. καρύδια αλεσμένα καλά
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
40 φύλλα κρούστας
για το σιρόπι
400 γρ. νερό
650 γρ.ζάχαρη
80 γρ.γλυκόζη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα 2 βούτυρα να λιώσουν.
Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα.
Ανοίγουμε τα φύλλα μπροστά μας και βάζουμε επάνω τους το ταψί
που θα χρησιμοποιήσουμε.
Κόβουμε γύρω-γύρω το φύλλο που περισσεύει.
Σε βουτυρωμένο ταψί αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα μας,
βουτυρώνοντας τα ένα ένα πολύ καλά.
Θα βάλουμε 20 φύλλα κάτω και 20 πάνω από τη γέμιση μας.
Τα κομμάτια φύλλων που κόψαμε τα στρώνουμε και αυτά με τέτοιο
τρόπο ώστε να σχηματίζουν κανονικά φύλλα,δεν τα πετάμε!
Αφού στρώσουμε τα 20 κάτω φύλλα απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα
από άκρη σε άκρη.
Στρώνουμε και τα άλλα 20 φύλλα και βάζουμε το ταψί μας στο ψυγείο
για 30 λεπτά,να παγώσει το βούτυρο.
Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο το ραντίζουμε με νεράκι.
Ψήνουμε στους 150 βαθούς C σε προθεμασμένο φούρνο με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά
(υπολογίζουμε 3 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το σιρόπι μας)
Περιχύνουμε τον μπακλαβά μας μόλις βγεί από το φούρνο με το ζεστό σιρόπι!
Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου