Σίγουρα το
έχουμε δοκιμάσει όλοι σε κάποιο τραπέζι.
Πόσοι όμως από μας το έχουμε προσπαθήσει σπίτι μας;
Μήπως ήρθε η ώρα;
Υλικά
1-1 1-2 κιλό νουά ολόκληρο κομμάτι
αλάτι,πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
λίγο νερό
για το δέσιμο της σάλτσας
κορν φλάουρ
ελάχιστο νερό
Εκτέλεση
Παίρνουμε το κομμάτι του κρέατος και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία.
Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το κρέας γύρω γύρω αλλά και μέσα στα σημεία
που τρυπήσαμε με το μαχαίρι.
Βάζουμε το κρέας σε γάστρα και το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το χυμό από
το λεμόνι.
Προσθέτουμε στο σκεύος μας λίγο νερό περίπου 3/4 κούπας.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για
δυόμιση με τρεις ώρες,
Κατά διαστήματα βγάζουμε και γυρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές για να
πάρει χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό,βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και στραγγίζουμε
το ζουμί,το περνάμε από σουρωτήρι και βάζουμε το καθαρό πλέον ζουμάκι σε
μικρή κατσαρόλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και δένουμε το ζουμί με ελάχιστο κορν φλάουρ
(εξαρτάται από την ποσότητα ζωμού,στο περίπου 1 κ.γ.)
που έχουμε προηγουμένως διαλύσει σε ελάχιστο νερό(περίπου 3-4 κ.σ.).
Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Έχουμε πάντα υπόψιν ότι η σάλτσα όσο κρυώνει τόσο πήζει γι’αυτό μην
περιμένουμε όσο είναι στη φωτιά να πήξει πολύ,ίσα να δέσει.
Κόβουμεμε το κρέας με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε φέτες.Υπάρχουν και ειδικά
εργαλεία κουζίνας γι’αυτή τη δουλειά,που κόβουν το κρέας σε λεπτά ομοιόμορφα
κομμάτια.
Σερβίρουμε με λίγη από τη σάλτσα του συνοδεύοντας με ρύζι ή πατάτες φούρνου.
Πόσοι όμως από μας το έχουμε προσπαθήσει σπίτι μας;
Μήπως ήρθε η ώρα;
Υλικά
1-1 1-2 κιλό νουά ολόκληρο κομμάτι
αλάτι,πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
λίγο νερό
για το δέσιμο της σάλτσας
κορν φλάουρ
ελάχιστο νερό
Εκτέλεση
Παίρνουμε το κομμάτι του κρέατος και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία.
Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το κρέας γύρω γύρω αλλά και μέσα στα σημεία
που τρυπήσαμε με το μαχαίρι.
Βάζουμε το κρέας σε γάστρα και το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το χυμό από
το λεμόνι.
Προσθέτουμε στο σκεύος μας λίγο νερό περίπου 3/4 κούπας.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για
δυόμιση με τρεις ώρες,
Κατά διαστήματα βγάζουμε και γυρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές για να
πάρει χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό,βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και στραγγίζουμε
το ζουμί,το περνάμε από σουρωτήρι και βάζουμε το καθαρό πλέον ζουμάκι σε
μικρή κατσαρόλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και δένουμε το ζουμί με ελάχιστο κορν φλάουρ
(εξαρτάται από την ποσότητα ζωμού,στο περίπου 1 κ.γ.)
που έχουμε προηγουμένως διαλύσει σε ελάχιστο νερό(περίπου 3-4 κ.σ.).
Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Έχουμε πάντα υπόψιν ότι η σάλτσα όσο κρυώνει τόσο πήζει γι’αυτό μην
περιμένουμε όσο είναι στη φωτιά να πήξει πολύ,ίσα να δέσει.
Κόβουμεμε το κρέας με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε φέτες.Υπάρχουν και ειδικά
εργαλεία κουζίνας γι’αυτή τη δουλειά,που κόβουν το κρέας σε λεπτά ομοιόμορφα
κομμάτια.
Σερβίρουμε με λίγη από τη σάλτσα του συνοδεύοντας με ρύζι ή πατάτες φούρνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου