Έχετε περπατήσει ποτέ,πρωί καλοκαιριού,
στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης;
Εκεί που το άρωμα από το φρεσκοψημένο
ψωμί μπερδεύεται με το υπέροχο άρωμα του ούζου………
Υλικά
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
11/2 κουταλάκι αλάτι
11/2 κουταλιάς ζάχαρη
2 κούπες λάδι
13/4 κούπας ούζο
1 κουταλιά σόδα
1 κουταλιά αμμωνία
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα 5 πρώτα υλικά.
Ανακατεύουμε σόδα και αμμωνία με το ούζο.
Προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά.Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο αλευράκι ακόμη.
Αφήνουμε τη ζύμη μας 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο, πάχους όσο
το δάχτυλο μας και κόβουμε σε λωρίδες 1εκ. περίπου.
Αν θέλουμε κατά άλλο τρόπο, παίρνουμε κομματάκια
ζύμης και ανοίγουμε σε μέτρια κορδόνια.
Μεταφέρουμε τις λωρίδες της ζύμης στο ταψί μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης;
Εκεί που το άρωμα από το φρεσκοψημένο
ψωμί μπερδεύεται με το υπέροχο άρωμα του ούζου………
Υλικά
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
11/2 κουταλάκι αλάτι
11/2 κουταλιάς ζάχαρη
2 κούπες λάδι
13/4 κούπας ούζο
1 κουταλιά σόδα
1 κουταλιά αμμωνία
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα 5 πρώτα υλικά.
Ανακατεύουμε σόδα και αμμωνία με το ούζο.
Προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά.Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο αλευράκι ακόμη.
Αφήνουμε τη ζύμη μας 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο, πάχους όσο
το δάχτυλο μας και κόβουμε σε λωρίδες 1εκ. περίπου.
Αν θέλουμε κατά άλλο τρόπο, παίρνουμε κομματάκια
ζύμης και ανοίγουμε σε μέτρια κορδόνια.
Μεταφέρουμε τις λωρίδες της ζύμης στο ταψί μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Συνταγή της κ.Αλεξιάδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου