Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Κριτσίνια ούζου!

Έχετε περπατήσει ποτέ,πρωί καλοκαιριού,
στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης;
Εκεί που το άρωμα από το φρεσκοψημένο
 

ψωμί μπερδεύεται με το υπέροχο άρωμα του ούζου………

 
SV107641

Υλικά
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
11/2 κουταλάκι αλάτι
11/2 κουταλιάς ζάχαρη
2 κούπες λάδι
13/4 κούπας ούζο
1 κουταλιά σόδα
1 κουταλιά αμμωνία

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα 5 πρώτα υλικά.

SV107615

Ανακατεύουμε σόδα και αμμωνία με το ούζο.
Προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

SV107619

Ζυμώνουμε καλά.Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο αλευράκι ακόμη.
Αφήνουμε τη ζύμη μας 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

SV107620

Ανοίγουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο, πάχους όσο
το δάχτυλο μας και κόβουμε σε λωρίδες 1εκ. περίπου.

SV107622

Αν θέλουμε κατά άλλο τρόπο, παίρνουμε κομματάκια
ζύμης και ανοίγουμε σε μέτρια κορδόνια.

SV107625

Μεταφέρουμε τις λωρίδες της ζύμης στο ταψί μας.

SV107626

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.


Συνταγή της κ.Αλεξιάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...