…μαδήστε
την!!!
Υλικά
300-350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 ml νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξερή μαγιά(9 γρ.)
1 κ.γ. ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 κ.σ. λάδι
λίγο λάδι για το άλειμμα
ελάχιστο αλεύρι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά σε μικρό μπολ το χλιαρό νερό,τη μαγιά
και τη ζάχαρη.
Βάζουμε σε μπολ 300 γρ. αλεύρι και ανοίγουμε στο κέντρο ένα λάκκο.
Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε καλά με
κουτάλι να ενωθούν όσο γίνεται καλύτερα τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε το
ζυμάρι καλά με το χέρι.
Αν χρειαστεί,προσθέτουμε το επιπλέον αλεύρι.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική.
Τη λαδώνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό περιβάλλον να διαπλασιαστεί
σε όγκο περίπου 1-2 ώρες.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7 μπάλες και περνάμε την κάθε μπάλα από το αλεύρι
να καλυφθούν ελαφρά.
Τις αραδιάζουμε σε ταψί τη μία στο κέντρο και τις υπόλοιπες γύρω-γύρω
έτσι ώστε φουσκώνοντας να ενωθούν μεταξύ τους.
Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου και πάλι σε ζεστό περιβάλλον να
φουσκώσουν και να ακουμπήσουν η μία την άλλη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Βγάζουμε και ακουμπάμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Υλικά
300-350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 ml νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξερή μαγιά(9 γρ.)
1 κ.γ. ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 κ.σ. λάδι
λίγο λάδι για το άλειμμα
ελάχιστο αλεύρι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά σε μικρό μπολ το χλιαρό νερό,τη μαγιά
και τη ζάχαρη.
Βάζουμε σε μπολ 300 γρ. αλεύρι και ανοίγουμε στο κέντρο ένα λάκκο.
Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε καλά με
κουτάλι να ενωθούν όσο γίνεται καλύτερα τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε το
ζυμάρι καλά με το χέρι.
Αν χρειαστεί,προσθέτουμε το επιπλέον αλεύρι.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική.
Τη λαδώνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό περιβάλλον να διαπλασιαστεί
σε όγκο περίπου 1-2 ώρες.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7 μπάλες και περνάμε την κάθε μπάλα από το αλεύρι
να καλυφθούν ελαφρά.
Τις αραδιάζουμε σε ταψί τη μία στο κέντρο και τις υπόλοιπες γύρω-γύρω
έτσι ώστε φουσκώνοντας να ενωθούν μεταξύ τους.
Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου και πάλι σε ζεστό περιβάλλον να
φουσκώσουν και να ακουμπήσουν η μία την άλλη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Βγάζουμε και ακουμπάμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Μόλις έβαλα τα ψωμάκια στον φούρνο.Φαίνονται τέλεια!!!Σε μερικά έβαλα στη ζύμη και ηλιόσπορους.Περιμένω να τα γευτώ...Είναι η πρώτη συνταγή που δοκιμάζω από το μπλογκ σας.Όλες φαίνονται εξαιρετικές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγινε πραγματικα καταπληκτικη!μυρωδατη,πολυ νοστιμη,ξεροψημενη απ εξω κι απο μεσα αφρατη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι απλα τελεια! Τραγανη κορα μαλακη ψυχα. Μπραβο για τη συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή είναι τέλεια!!! Την επόμενη φορά θα προσθέσω και σουσαμάκι! Έχω όμως μια απορία: Πώς μπορούμε να συντηρήσουμε το ψωμάκι μας χωρίς να χρειαστεί να το βάλουμε κατάψυξη? Το ρωτάω γιατί τη 3 μέρα είχε γίνει σκληρό. Έχω διαβάσει οτι μπορείς να το βάλεις στο φούρνο καλυμένο με βρεγμένη πετσέτα και γίνεται σαν φρέσκο. Ισχύει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ,
Ελένη