Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κοτόπιτα της γιορτής

…και όχι μόνο!!
Αυτή η πίτα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!!


 DSC_0043

Υλικά
1 κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο (1.500 γρ. περίπου)
3 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες
3 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
3 πιπεριές κίτρινες σε ροδέλες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή ένα ξερό τριμμένο
3-4 κούπες κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2-3 κούπες μαγιονέζα (περίπου 500-750 γρ.)
2 κονσέρβες μανιτάρια καλά πλυμένα  και στραγγισμένα
3-4 καρότα τριμμένα
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
φύλλο ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ για πίτες (με 6 χωριάτικα φύλλα)

λάδι ή λιωμένη μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση
Τσιγαρίζω τα κρεμμύδια,τις πιπεριές,τα μανιτάρια και τα καρότα.

DSC_0002


DSC_0003
      
Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

DSC_0033

Παίρνουμε τα φύλλα και τα ανοίγουμε μπροστά μας από τη μακριά τους πλευρά.

DSC_0034

Λαδώνουμε το πρώτο και βάζουμε μέσα το 1/6 της γέμισης.

DSC_0035

Διπλώνουμε,λίγο,δεξιά και αριστερά το φύλλο για να μην τρέξει η γέμιση
και τυλίγουμε σε ρολό.

DSC_0036

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 φύλλα.
Αραδιάζουμε τα ρολά σε ταψί και με ένα πινέλο τα βρέχουμε πολύ καλά με νερό.
Έτσι το φύλλο μας θα γίνει όπως το χειροποίητο!

DSC_0037

Στη συνέχεια πάλι με πινέλο περνάμε την επιφάνεια των ρολών και με λάδι.

DSC_0038

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για
περίπου 3 τέταρτα με μία ώρα ή μέχρι να πάρουν τα φύλλα μας όμορφο χρώμα!

DSC_0040

Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα.

 
DSC_0066

ΣΗΜ:Με το ζουμί που έμεινε από το κοτόπουλο που βράσαμε,φτιάχνουμε
πεντανόστιμη σουπίτσα!


DSC_0054

Τη συνταγή μου έστειλε η φίλη μου Σοφία.

3 σχόλια:

  1. Οτι και να πω θα ειναι λιγο Αλεξανδρακι μου....
    Ξετρελαθηκαν ολοι!!! παλι με εβγαλες ασπροπροσωπη
    Μπραβο σου κοπελα μου !
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το Ζαγορίσιο φύλλο είναι άπαιχτο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπορει να γινει και με γεμιση σπανακι η πρασο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή