Print Friendly and PDF

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τριλογία πίτας Νο3:Κρεμμυδόπιτα

Νηστίσιμη και ωραία!!!

DSC_0024_thumb7


Υλικά

1 δόση σπιτική ζύμη σφολιάτας

για τη γέμιση
1 κιλό κρεμμύδια ξερά
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
αλάτι,πιπέρι
πάπρικα γλυκιά


Εκτέλεση
Για τη γέμιση καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες.

DSC_0001_thumb6


Τα βάζουμε σε μεγάλη άδεια κατσαρόλα και τα αχνίζουμε μέχρι να μαραθούν.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και
σοτάρουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν.

DSC_0002_thumb21

Ρίχνουμε το αλάτι,το πιπέρι,την πάπρικα και τον πελτέ.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια λίγο ακόμη.

DSC_0003_thumb7

Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τα φύλλα σύμφωνα με τη συνταγή.
Απλώνουμε το ένα από τα δύο σε λαδωμένο ταψί και αδειάζουμε από πάνω
την κρύα γέμιση.

DSC_0004_thumb5

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.Χαράσσουμε την πίτα και την λαδώνουμε
καλά.

DSC_0005_thumb4

DSC_0006_thumb4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου μία ώρα ή μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα στην επιφάνεια.

DSC_0019_thumb10

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...