Print Friendly and PDF

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ρυζόγαλο χωρίς κορν φλάουρ

Σ’ευχαριστώ μαμά!!

DSC_0007 

Υλικά
για 4 μερίδες
 
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα (κανονικό μέγεθος)
αλάτι
4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη(περισσότερη ή λιγότερη εξαρτάται από το γούστο του καθενός)
2 βανίλιες ή ξύσμα από ένα βιολογικό λεμόνι

κανέλα για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Αδειάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα,

DSC_0001

ρίχνουμε μέσα στο κουτί  ένα φλιτζανάκι του ελληνικού περίπου νερό
και το“ξεβγάζουμε”.

DSC_0018

Το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα.

DSC_0019

Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Όταν βράσει,προσθέτουμε το ρύζι (πλυμένο και στραγγισμένο) μαζί
με ελάχιστο αλάτι.

DSC_0021

DSC_0030

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει,μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
πολύ καλά,περίπου 3 τέταρτα.
Όταν είναι έτοιμο,προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει το
ρυζόγαλό μας 3-4 βράσεις ακόμη,περίπου ένα εικοσάλεπτο.

DSC_0031

Προσθέτουμε τις βανίλιες ή αν θέλουμε το ξύσμα από ένα βιολογικό
λεμόνι και ανακατεύουμε.Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

DSC_0002

Μοιράζουμε σε μπολ ή πιατάκια.Το ρυζόγαλό μας δεν είναι πηχτό,
πήζει όσο στέκεται.Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.

DSC_0011

ΣΗΜ:Όσο περισσότερο βράσουμε το ρυζόγαλο, πάντα σε χαμηλή φωτιά,
τόσο πιο πηχτό θα γίνει.

31 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!
    Μόλις ανακάλυψα το blog σας και έχω ενθουσιαστεί. Έχετε αναρτήσει ωραίες συνταγές και πολύ, πολύ ωραίες φωτογραφίες!! Καλό σας Σαββατοκύριακο..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΕΙΑ ΤΟ BLOG ΣΑΣ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητη Αλεξανδρα, σημερα ειδα το μπλογκ σου. συγχαρητηρια!
    Αλλα πιο πολυ για τις υπεροχες φωτοφραφιες! Μονη σου τις βγαζεις? Αν ναι μπραβο. Μηπωσ ησουν φωτογραφος στην προηγουμενη ζωη σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές για ρυζόγαλο χωρίς επιτυχία. Η τελευταία μου ελπίδα ήταν η συνταγή σου. Τίποτα. Πάλι νερουλό βγήκε. Τι κάνω λάθος; Να βάζω περισσότερο ρύζι ή μήπως να στραγγίζω το πολύ γάλα στην κατσαρόλα στο τέλος; Όπως συμβουλεύεις, του έδωσα λίγο παραπάνω χρόνο βρασμού για να σφίξει, αλλά ούτε αυτό βοήθησε. Καμία ιδέα;
    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλή μου φίλη.
      Μου φαίνεται πολύ παράξενο το να μην σου πετυχαίνει καμία συνταγή.Σίγουρα κάτι κάνεις λάθος δεν μπορώ όμως να ξέρω τι είναι αυτό!!!

      Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κι αυτή τη συνταγή που εχει κορν φλάουρ:
      http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_28.html

      και που δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα πήξει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      Θα περιμένω να μου γράψεις τι έγινε....

      Α!και να έχεις στο νου σου ότι το ρυζόγαλο όσο στέκεται και κρυώνει πήζει περισσότερο!!!

      Εύχομαι καλή επιτυχία αυτή τη φορά
      Φιλικά
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
    2. Δοκιμαστε στο 1 λιτρο γαλα ή (700 γρ γαλα και 300 κρεμα γαλακτος )70 γρ κρον φλαουρ και θα με θυμηθειτε. Γιωργος

      Διαγραφή
    3. Το γάλα θα φταίει δεν θα έχει αρκετο λίπος!Πάρε ενα πλήρες γάλα βιολογικο. Εγώ από την αγελάδα του χωριού μας το εφτιαξα κι επηξε στο πρώτο δεκαλεπτο!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Αλεξάνδρα,καταπληκτική η συνταγή σου ευχαριστώ πολύ!Αν και έκανα πρώτη φορά ρυζόγαλο το πέτυχα,έγινε τέλειο.Σήμερα ανακάλυψα το blog σου και με ενθουσίασαν πολύ και οι συνταγές σου αλλά και ο σχεδιασμός της σελίδας.Να σαι πάντα καλά και να συνεχίζεις έτσι δημιουργικά!Ελσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα αλεξάνδρα. Πολύ καλή συνταγή... αν και αρσενικό το πέτυχα με την πρώτη και χωρίς κορν φλάουρ. είναι τόσο εύκολη συνταγή... :D

    Σε ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για σου αλεξανδρα το γαλα πληρες η δεν πεζη ρολο ευχαριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολυ νόστιμο Αλεξάνδρα!!! Μου αρέσει που δεν έχει κορν φλάουρ.
    Αγγελική από Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τα λογια ειναι λιγα .απλα τελειο ρυζογαλο!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σας!
    Συγχαρητήρια για το ωραίο blog!
    Έφτιαξα το ρυζόγαλο σας, και έγινε τέλειο!!!
    Σας ευχαριστω πολυ!!!
    Αναστασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΙΑ.ΧΑΡΑ ΒΓΗΚΕ. ΕΠΙΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. yperoxo! mou piase ligo vevaia k kalytera giati exei geysh karamelas! ...megalh anakalypsh h antikollitikh katsarola!!!!!! eyxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εχω δει πολλες συνταγες και καμια ποτε δε μου εχει πετυχει, γινεται ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πηχτο. ελπιζω αυτη να πετυχει!!!!! ευχαριστουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταρχήν συγχαρητηρια για το blog. Το ανακάλυψα πρόσφατα και έχω εντυπωσιαστεί. Όσον αφορά τη συνταγή την ακολούθησα και βγήκε πάρα πολύ καλή. Με λίγο παραπάνω ρυζάκι αλλά αυτά προσαρμόζονται σε επόμενες δοκιμές¨:)
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. συμβουλη.3 τεταρτα χωρισ ανακατεμα το γαλα θα σασ κολλησει παιδια.καθε 10 λεπτα καντε ενα απλο ανακατεμα.καταταλλα πολυ ωραιο.μπραβο αλεξανδρα.σημερα εκανα κ την κολοκυθοπιτα με το γιαουρτι κ περιμενω να κρυωσει για να την κοψω.θα σασ πω αποτελεσματα.πολυ ωραιο μπλοκ.με μερακι.μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. παιδιά σε αντίθεση με εσας εμενα αντί για νερουλο μου βγήκε πολύ πηχτο. εξ αρχής ο χρόνος ψησίματος μου φανηκε υπερβολικός αλλα ειπα να το ακολουθήσω. ομως αναγκαστηκα και το εβγαλα νωριτερα (ουτε καν τα τελευταια 10' απο το τελευταια 20 που αναγραφοταν στην συνταγή.. και το ρυζόγαλο βγηκε ήδη πυχτο.. τι μπορει να εγινε λαθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. wraia syntagi.allla den bgainei tipota.ebala enamiso litro gala..kai me to zori 4 mpolakia.den symferei.to reyma pou kais pio polu.hah.elaxisti posotita

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. geia sas!!an valw evapore anti gia fresko poso na riksw??to idio??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. kalispera pola sinxaritiria jia tis orees sintajes, kai tis poli orees foto, kai ego to anakalipsa tixea,epsaxna jia kok, kai i foto sou me to kok mou arese pio poli, tha ta ftiakso sigoura, na eise kala pou evales tis sindajies sou, jia na mathenome kai emeis. kai pali mpavo sou.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπερα. Απο όσο ξέρω το ρύζι όσο περισσότερο το ανακατευεις, τοσο πιο πολύ αμυλο βγάζει. Και όσο περισσότερο άμυλο βγάζει,τόσο πιο πολύ πηζει.
    Άρα αν δεν πήζει, ανακατεψτε το πιο πολύ, αν παραπήζει, ανακατέψτε λιγότερο.

    Υ.Γ. Μια παράκληση. Μην γράφετε στα greeklish, γιατι ειναι δύσανάγνωστα.Επιπλέον η γλώσσα μας είναι υπέροχη, ας μην την καταστρεφουμε.
    Φιλικά, Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. προσθεστε την ωρα που βραζει και λιγη μαστιχα2-3 κουκουδακια και θα με θυμηθειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συγχαρητήρια!! Πολύ εύκολη συνταγή και πετυχημένη! Μολις το έφτιαξα( μονο που έβαλα εβαπορε αντί για φρέσκο γάλα) και είναι υπέροχο!!! Ευχαριστούμε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εψαχνα να βρω συνταγη που να μη θελει κορν φλαουρ γιατι δεν ειχα κ επεσα πανω στην δικη σου!Τωρα το ετοιμαζω!Δειχνει να πετυχαινει μεχρι στιγμης!Ευχαριστουμε για την συνταγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΘΕΛΕΙ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕΤΑ;ΕΝΩ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΕΛΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟ ΡΥΖΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΩΝΤΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Υπεροχη συνταγη!αντι για ζαχαρη εβαλα 3 κουταλιες της σουπας μελι για να φαει κ η μικρη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα σας...Έχω προσπαθήσει πολλές φορές χωρίς επιτυχία,σήμερα τα κατάφερα χάρη στη δική σας συνταγή!Σας ευχαριστώ πολύ!!!Πολύ νοστιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΕΣ ΤΑ ΒΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟΣΗ ΩΡΑ...ΚΙ ΕΓΩ 1 ΩΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΒΡΑΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΟΥΠΕΡ...ΑΠΛΑ ΟΣΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΕΤΟΙΜΟ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ....ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...