Print Friendly and PDF

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τούρτα με κρέμα τυριού

Τι κι αν μύρισε φθινόπωρο,
ένα δροσερό γλυκάκι είναι πάντα must!


DSC_0001

Υλικά
1 1/2 πακέτο σαβαγιάρ
2 πακέτα τυρί Philadelphia των 200γρ.
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
250 γρ.κρέμα γάλακτος
1 filling pie κεράσι,υπάρχει στα σ/μ κοντά στις κομπόστες ή μαρμελάδα με γεύση της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Σε μια φόρμα για τούρτες με διάμετρο 24 εκ. ή σε μικρό ταψάκι απλώνουμε
μια στρώση σαβαγιάρ.

DSC_0024

Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα.

DSC_0023

Απλώνουμε το μισό μίγμα πάνω από τα σαβαγιάρ.

DSC_0025

Στρώνουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ.

DSC_0026

Απλώνουμε το υπόλοιπο
μίγμα.

DSC_0027

Το βάζουμε στο ψυγείο και όταν πήξει, στρώνουμε το filling pie ή τη
μαρμελάδα που έχουμε επιλέξει.

DSC_0028

ΣΗΜ:Αν θέλουμε την τούρτα με περισσότερη κρέμα, μπορούμε να προσθέσουμε
500 ml κρέμα γάλακτος αντί για 250  και λίγη επιπλέον άχνη ανάλογα με το
γούστο μας.
Είναι καλύτερα να αφήσουμε το γλυκό να σταθεί πολλές ώρες ή όλη τη νύχτα
στο ψυγείο, για να μπορέσουν να βραχούν καλά τα μπισκότα.

DSC_0028

Συνταγή της φίλης μου Ειρήνης.

2 σχόλια:

  1. Μμμμ τέλειο και πολύ εύκολο να είσαι καλά Αλεξάνδρα καλό απόγευμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γλυκο στο αψε -σβησε,ευκολο και δροσερο!!!
    Εγω ποτησα τα σαβαγιαρ με λιγο kirsch!
    Να ειστε καλα Αλεξανδρα και Ειρηνη!!
    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...