Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ταχίνι κέικ

Το δοκίμασα πρόσφατα.
Το αγάπησα παράφορα!!!!


DSC_0018

Υλικά
400 γρ. ταχίνι
450 γρ. χυμό πορτοκάλι (χωρίς ανθρακικό)
500 γρ. αλεύρι
40 γρ. baking powder
200 γρ. άχνη ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα


Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ταχίνι και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με κουτάλι.

DSC_0007

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,με τελευταία τα καρύδια και
ανακατεύουμε με κουτάλι να ενωθούν.

DSC_0008


DSC_0009

Λαδώνουμε με σπορέλαιο τον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας με διάμετρο
25 εκ. και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

DSC_0010


DSC_0011

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 175 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 1 ώρα
ή ώσπου βυθίζοντας στο κέντρο του κέικ ένα μαχαίρι αυτό να βγαίνει καθαρό.

DSC_0012


DSC_0013

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί και να μισοκρυώσει.

DSC_0020

Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

DSC_0026

Συνταγή από την εκπομπή “Τα Νόστιμα”.

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!...Το δοκίμασα κι εγω και είναι πραγματικά υπέροχο....Το συνιστω κι εγω ανεπιφύλακτα!!!...Συγχαρητηρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή