Ελάχιστα υλικά για ένα νηστίσιμο …ποίημα!!!!
Υλικά
500 γρ. χαλβά(ό,τι γεύση μας αρέσει)
1 πακέτο χωριάτικα φύλλα κρούστας(6 φύλλα)
σπορέλαιο καλής ποιότητας για το άλειμμα των φύλλων
ζάχαρη για το πασπάλισμα των φύλλων
σουσάμι για την επιφάνεια της πίτας
Εκτέλεση
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί με διαστάσεις 33x27εκ. και στρώνουμε ένα φύλλο.
Το λαδώνουμε με ένα πινελάκι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Κάνουμε το ίδιο και με το επόμενο φύλλο.
Στρώνουμε το 3ο φύλλο και με το χέρι μας τρίβουμε το χαλβά να
πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Συνεχίζουμε με άλλα 2 φύλλα λαδώνοντας και πασπαλίζοντας ζάχαρη.
Τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο αφού το λαδώσουμε και πασπαλίζουμε
με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να δούμε ότι η πίτα μας έχει
ροδίσει όμορφα στην επιφάνεια.
Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Συνταγή του μοναχού Επιφάνιου Μυλοποταμινού.
▼
ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΗΣΤΙΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΧΑΛΒΑΣ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΟΥ!!!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΔιαγραφήΡένα μου,με υγεία και χαρά για όλους μας!!!
Φιλιά πολλά,
Α.
Χριστος Ανεστη και χρονια πολλα Αλεξανδρα!Ψαχνω εδω και μηνες να φτιαξω πιτα με χαλβα,αλλα δε βρηκα κατι να με ικανοποιει.Μα,μεσα στο μυαλο μου εισαι????????Θα δοκιμαστει με την πρωτη ευκαιρια!Να εισαι καλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήace