Πασχαλινό τραπέζι!!!
Υλικά
11/2 με 2 κιλά κατσικάκι σε μερίδες
3/4 κούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια
λίγο ξύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
αλάτι,πιπέρι
λίγο δενδρολίβανο
1.500 γρ. πατάτες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το αλάτι,το πιπέρι,το χυμό
από τα λεμόνια και το ξύδι.Ετοιμάζουμε το σκόρδο.
Αλείφουμε με το μείγμα του μπολ τις μερίδες του κρέατος.
Κάνουμε τρύπες εδώ κι εκεί στην επιφάνεια και βάζουμε μέσα το σκόρδο.
Απλώνουμε σε ταψί τις πατάτες μας κομμένες σε κομμάτι.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα του μπολ και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο.
Βάζουμε τα κομμάτια από το κρέας πάνω στις πατάτες.
Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω για μία ώρα.
Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε,για άλλη περίπου μία
ώρα,στους 180 βαθμούς C, μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα το φαγητό.
▼
Φαίνεται πολυ νόστιμο.Χρόνια πολλά,Χριστός Ανέστη
ΑπάντησηΔιαγραφή