Print Friendly and PDF

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Λαδόπιτες Σύρου

Κάθε μέρα νόστιμα…

DSC_0058

Υλικά
3 1/2 κούπας αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
χλιαρό νερό όσο πάρει (περίπου 1 κούπα)

λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε αλεύρι και αλάτι.

DSC_0048

Κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνουμε τη μαγιά και το νερό
(όχι όλο αλλά το μεγαλύτερο μέρος).
Προσθέτουμε σιγά-σιγά όσο ακόμη χρειαστεί για να γίνει η ζύμη μας
απαλή και ελαστική.

DSC_0049

Ζυμώνουμε περίπου ένα δεκάλεπτο.
Σκεπάζουμε με ζελατίνη και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό περιβάλλον
να διπλασιαστεί σε όγκο,περίπου 1 ώρα.

DSC_0050


DSC_0051

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας τη χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια και
ξαναζυμώνουμε ελαφρώς.
Αφήνουμε να σταθούν και αν φουσκώσουν άλλα 20 λεπτά περίπου.

DSC_0052

Ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε πίτες με διάμετρο περίπου 25 εκ..

DSC_0053

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα
οι πίτες και από τις 2 μεριές.

DSC_0054

DSC_0055

Βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

DSC_0056

Σερβίρουμε αμέσως!
Καλό είναι να καταναλωθούν όσο είναι ζεστές.

DSC_0072

Είναι πεντανόστιμες με τριμμένο κεφαλοτύρι,φέτα,μέλι,ζάχαρη ή ακόμη
και σκέτες!!!

DSC_0059

Συνταγή από την Ν. Κόχυλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...