Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μηλόπιτα με πράσινα μήλα και κρέμα

Μια μηλόπιτα εξωπραγματικά νόστιμη!!!
DSCN7658

Υλικά
για το παντεσπάνι
6 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 κούπα ηλιέλαιο
4 κούπες αλεύρι
1 baking powder
1 βανίλια

για τη γέμιση
5 πράσινα μήλα
ζάχαρη
κανέλα

για την κρέμα
2 κούπες χυμό από τα μήλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ


Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα στη χοντή μεριά του τρίφτη.

DSCN7490

DSCN7621

Ραντίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.Ανακατεύουμε πολύ καλά.

 DSCN7622

Βάζουμε το μείγμα των μήλων σε σουρωτήρι πάνω σε βαθύ μπολ.
Πιέζουμε καλά με κουτάλι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Μετράμε (πρέπει να είναι 2 κούπες).Αν δεν είναι,συμπληρώνουμε
με κάποιο χυμό (π.χ. χυμό πορτοκάλι,μήλο ή άλλο φρούτο).

 DSCN7624

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking και τη βανίλια.

DSCN7625

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

 DSCN7626

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε ξανά για λίγο.

DSCN7628

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα

 DSCN7630

και το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν.

DSCN7631

Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα
με διάμετρο 30 εκ.

DSCN7633

Απλώνουμε επάνω τα μήλα.

DSCN7634

Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μισό από το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίσουμε
στο κέντρο του (περίπου 50-60 λεπτά,ανάλογα πάντα με το φούρνο).

DSCN7635

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα μήλου.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το χυμό και το κορν φλάουρ.

DSCN7636

Ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά το μείγμα μέχρι να πήξει
και να γίνει μια όμορφη κρέμα.

 DSCN7639

Καλύπτουμε το γλυκό.

DSCN7662

ΣΗΜ:Η αρχική συνταγή για την κρέμα,θέλει 1 κούπα χυμό και 1 1/2 κ.σ. κορν
φλάουρ.
Είναι όμως τόσο νόστιμη αυτή η κρέμα που εγώ διπλασίασα τη δόση και
νομίζω ότι όποιος δοκιμάσει τη συγκεκριμένη συνταγή θα συμφωνήσει
απόλυτα μαζί μου.
Αν θέλετε,στρώστε πάνω στο κέικ τη μισή ποσότητα κρέμας και σερβίρετε την
υπόλοιπη όσο είναι ακόμη ελαφρά ζεστή σε μπολ για να συμπληρώσει όποιος
θέλει επιπλέον.
DSCN7667
Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Σούλα.

5 σχόλια:

  1. Επιτηδες το κανεις Αλεξανδρα μου, επιτηδες!!
    Εκει που με περισπουδαστο κ βασιλικο υφος αποφασιζω οτι ανακαλυψα την αγαπημενη μου μηλοπιτα/μηλοκεικ κ ειμαι ετοιμη να τη βαλω στο θρονo..διπλα μου δηλαδη (χμμ..αλλο θεμα αυτο..)...ερχεσαι κ μου ακυρωνεις την εκλογη!! Κ το στεμμα πρεπει να μοιραστει..γιατι οι υποψηφιοι τοσοι πολλοι πια!!! Δε με λυπασαι καθολου!!! Θες να με τυραννας με τις τελειες συνταγες σου, ν’ ανυπονομω καθε φορα για την καθε μια..κ τα ματια μου ν’ ανοιγουν διαπλατα..κριμα να αγορασω αντιρυτιδικη κρεμα απο τωρα..
    Πραγματικα φανταστικη μηλοπιτα! Το δε παντεσπανι με εξεπληξε τοσοοο θετικα! Τελεια υφη κ γευση!! Η δε κρεμα πραγματικα ειναι ‘το κερασακι στην τουρτα’, πολυ εξυπνος (κ γευστικος συναμα) τροπος να χρησιμοποιησεις τον χυμο των μηλων!..προσθεσα κ λιγο χυμο πορτοκαλιου..
    Να εισαι καλα Αλεξανδρου μου γλυκια να μας στελνεις τοσο υπεροχες συνταγες!
    Σε φιλω πολυ πολυ!!!
    Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eβιτάκι μου,γι'αυτή τη μηλόπιτα πιστεύω ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!
      Να'σαι καλά κορίτσι μου γλυκό.
      Χαίρομαι κάθε φορά να σε διαβάζω!!!!!!
      Εκτός από δυνατή "πένα"είσαι και φοβερός άνθρωπος!!!!!!!!!!!!!!!
      και φυσικά πάντα με τον καλό λόγο!!!!

      Να'σαι καλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Α.

      Διαγραφή
  2. Αλεξάνδρα και εγώ είμαι απο αυτές που βλέπω με τις ώρες απο το iPad μου τις συνταγές σου.εισαι φανταστικη, τα χίλια μπράβω είναι λίγο μπροστά στην εκπληκτική δουλειά που κανείς Μόντα απο Αθηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεξανδρακι μου ομορφο,το έφτιαξα εχτές και ξετρελαθηκαμε !!! Όσοι δοκιμάσανε μου ζητάνε τη συνταγη σου.τι να πω η ποιο ωραία μηλοπιτα που εχω φάει,και αυτή η κρέμα μήλου ειναι μια αναπάντεχη πινελιά στο γλυκό !! Εγινε η αγαπημένη μου συνταγη ;) ;)
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεϊκό και αυτό το κέικ!!! Ίσως το καλύτερο blog με συνταγές! Συγχαρητήρια κυρία Αλεξάνδρα!

    Φιλικά Ηλέκτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή