Μια μηλόπιτα εξωπραγματικά
νόστιμη!!!
Υλικά
για το παντεσπάνι
6 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 κούπα ηλιέλαιο
4 κούπες αλεύρι
1 baking powder
1 βανίλια
για τη γέμιση
5 πράσινα μήλα
ζάχαρη
κανέλα
για την κρέμα
2 κούπες χυμό από τα μήλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα στη χοντή μεριά του τρίφτη.
Ραντίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα των μήλων σε σουρωτήρι πάνω σε βαθύ μπολ.
Πιέζουμε καλά με κουτάλι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Μετράμε (πρέπει να είναι 2 κούπες).Αν δεν είναι,συμπληρώνουμε
με κάποιο χυμό (π.χ. χυμό πορτοκάλι,μήλο ή άλλο φρούτο).
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking και τη βανίλια.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε ξανά για λίγο.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα
και το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα
με διάμετρο 30 εκ.
Απλώνουμε επάνω τα μήλα.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μισό από το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίσουμε
στο κέντρο του (περίπου 50-60 λεπτά,ανάλογα πάντα με το φούρνο).
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα μήλου.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το χυμό και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά το μείγμα μέχρι να πήξει
και να γίνει μια όμορφη κρέμα.
Καλύπτουμε το γλυκό.
ΣΗΜ:Η αρχική συνταγή για την κρέμα,θέλει 1 κούπα χυμό και 1 1/2 κ.σ. κορν
φλάουρ.
Είναι όμως τόσο νόστιμη αυτή η κρέμα που εγώ διπλασίασα τη δόση και
νομίζω ότι όποιος δοκιμάσει τη συγκεκριμένη συνταγή θα συμφωνήσει
απόλυτα μαζί μου.
Αν θέλετε,στρώστε πάνω στο κέικ τη μισή ποσότητα κρέμας και σερβίρετε την
υπόλοιπη όσο είναι ακόμη ελαφρά ζεστή σε μπολ για να συμπληρώσει όποιος
θέλει επιπλέον.
Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Σούλα.
Υλικά
για το παντεσπάνι
6 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 κούπα ηλιέλαιο
4 κούπες αλεύρι
1 baking powder
1 βανίλια
για τη γέμιση
5 πράσινα μήλα
ζάχαρη
κανέλα
για την κρέμα
2 κούπες χυμό από τα μήλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα στη χοντή μεριά του τρίφτη.
Ραντίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα των μήλων σε σουρωτήρι πάνω σε βαθύ μπολ.
Πιέζουμε καλά με κουτάλι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Μετράμε (πρέπει να είναι 2 κούπες).Αν δεν είναι,συμπληρώνουμε
με κάποιο χυμό (π.χ. χυμό πορτοκάλι,μήλο ή άλλο φρούτο).
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking και τη βανίλια.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε ξανά για λίγο.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα
και το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα
με διάμετρο 30 εκ.
Απλώνουμε επάνω τα μήλα.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μισό από το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίσουμε
στο κέντρο του (περίπου 50-60 λεπτά,ανάλογα πάντα με το φούρνο).
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα μήλου.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το χυμό και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά το μείγμα μέχρι να πήξει
και να γίνει μια όμορφη κρέμα.
Καλύπτουμε το γλυκό.
ΣΗΜ:Η αρχική συνταγή για την κρέμα,θέλει 1 κούπα χυμό και 1 1/2 κ.σ. κορν
φλάουρ.
Είναι όμως τόσο νόστιμη αυτή η κρέμα που εγώ διπλασίασα τη δόση και
νομίζω ότι όποιος δοκιμάσει τη συγκεκριμένη συνταγή θα συμφωνήσει
απόλυτα μαζί μου.
Αν θέλετε,στρώστε πάνω στο κέικ τη μισή ποσότητα κρέμας και σερβίρετε την
υπόλοιπη όσο είναι ακόμη ελαφρά ζεστή σε μπολ για να συμπληρώσει όποιος
θέλει επιπλέον.
Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Σούλα.
Επιτηδες το κανεις Αλεξανδρα μου, επιτηδες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκει που με περισπουδαστο κ βασιλικο υφος αποφασιζω οτι ανακαλυψα την αγαπημενη μου μηλοπιτα/μηλοκεικ κ ειμαι ετοιμη να τη βαλω στο θρονo..διπλα μου δηλαδη (χμμ..αλλο θεμα αυτο..)...ερχεσαι κ μου ακυρωνεις την εκλογη!! Κ το στεμμα πρεπει να μοιραστει..γιατι οι υποψηφιοι τοσοι πολλοι πια!!! Δε με λυπασαι καθολου!!! Θες να με τυραννας με τις τελειες συνταγες σου, ν’ ανυπονομω καθε φορα για την καθε μια..κ τα ματια μου ν’ ανοιγουν διαπλατα..κριμα να αγορασω αντιρυτιδικη κρεμα απο τωρα..
Πραγματικα φανταστικη μηλοπιτα! Το δε παντεσπανι με εξεπληξε τοσοοο θετικα! Τελεια υφη κ γευση!! Η δε κρεμα πραγματικα ειναι ‘το κερασακι στην τουρτα’, πολυ εξυπνος (κ γευστικος συναμα) τροπος να χρησιμοποιησεις τον χυμο των μηλων!..προσθεσα κ λιγο χυμο πορτοκαλιου..
Να εισαι καλα Αλεξανδρου μου γλυκια να μας στελνεις τοσο υπεροχες συνταγες!
Σε φιλω πολυ πολυ!!!
Εβιτα
Eβιτάκι μου,γι'αυτή τη μηλόπιτα πιστεύω ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΝα'σαι καλά κορίτσι μου γλυκό.
Χαίρομαι κάθε φορά να σε διαβάζω!!!!!!
Εκτός από δυνατή "πένα"είσαι και φοβερός άνθρωπος!!!!!!!!!!!!!!!
και φυσικά πάντα με τον καλό λόγο!!!!
Να'σαι καλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Α.
Αλεξάνδρα και εγώ είμαι απο αυτές που βλέπω με τις ώρες απο το iPad μου τις συνταγές σου.εισαι φανταστικη, τα χίλια μπράβω είναι λίγο μπροστά στην εκπληκτική δουλειά που κανείς Μόντα απο Αθηνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξανδρακι μου ομορφο,το έφτιαξα εχτές και ξετρελαθηκαμε !!! Όσοι δοκιμάσανε μου ζητάνε τη συνταγη σου.τι να πω η ποιο ωραία μηλοπιτα που εχω φάει,και αυτή η κρέμα μήλου ειναι μια αναπάντεχη πινελιά στο γλυκό !! Εγινε η αγαπημένη μου συνταγη ;) ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενη
Θεϊκό και αυτό το κέικ!!! Ίσως το καλύτερο blog με συνταγές! Συγχαρητήρια κυρία Αλεξάνδρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλικά Ηλέκτρα