…και όχι μόνο!!
Αυτή η πίτα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!!
Υλικά
1 κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο (1.500 γρ. περίπου)
3 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες
3 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
3 πιπεριές κίτρινες σε ροδέλες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή ένα ξερό τριμμένο
3-4 κούπες κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2-3 κούπες μαγιονέζα (περίπου 500-750 γρ.)
2 κονσέρβες μανιτάρια καλά πλυμένα και στραγγισμένα
3-4 καρότα τριμμένα
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
φύλλο ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ για πίτες (με 6 χωριάτικα φύλλα)
λάδι ή λιωμένη μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω τα κρεμμύδια,τις πιπεριές,τα μανιτάρια και τα καρότα.
Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τα φύλλα και τα ανοίγουμε μπροστά μας από τη μακριά τους πλευρά.
Λαδώνουμε το πρώτο και βάζουμε μέσα το 1/6 της γέμισης.
Διπλώνουμε,λίγο,δεξιά και αριστερά το φύλλο για να μην τρέξει η γέμιση
και τυλίγουμε σε ρολό.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 φύλλα.
Αραδιάζουμε τα ρολά σε ταψί και με ένα πινέλο τα βρέχουμε πολύ καλά με νερό.
Έτσι το φύλλο μας θα γίνει όπως το χειροποίητο!
Στη συνέχεια πάλι με πινέλο περνάμε την επιφάνεια των ρολών και με λάδι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για
περίπου 3 τέταρτα με μία ώρα ή μέχρι να πάρουν τα φύλλα μας όμορφο χρώμα!
Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα.
ΣΗΜ:Με το ζουμί που έμεινε από το κοτόπουλο που βράσαμε,φτιάχνουμε
πεντανόστιμη σουπίτσα!
Τη συνταγή μου έστειλε η φίλη μου Σοφία.
Αυτή η πίτα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!!
Υλικά
1 κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο (1.500 γρ. περίπου)
3 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες
3 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
3 πιπεριές κίτρινες σε ροδέλες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή ένα ξερό τριμμένο
3-4 κούπες κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2-3 κούπες μαγιονέζα (περίπου 500-750 γρ.)
2 κονσέρβες μανιτάρια καλά πλυμένα και στραγγισμένα
3-4 καρότα τριμμένα
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
φύλλο ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ για πίτες (με 6 χωριάτικα φύλλα)
λάδι ή λιωμένη μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω τα κρεμμύδια,τις πιπεριές,τα μανιτάρια και τα καρότα.
Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τα φύλλα και τα ανοίγουμε μπροστά μας από τη μακριά τους πλευρά.
Λαδώνουμε το πρώτο και βάζουμε μέσα το 1/6 της γέμισης.
Διπλώνουμε,λίγο,δεξιά και αριστερά το φύλλο για να μην τρέξει η γέμιση
και τυλίγουμε σε ρολό.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 φύλλα.
Αραδιάζουμε τα ρολά σε ταψί και με ένα πινέλο τα βρέχουμε πολύ καλά με νερό.
Έτσι το φύλλο μας θα γίνει όπως το χειροποίητο!
Στη συνέχεια πάλι με πινέλο περνάμε την επιφάνεια των ρολών και με λάδι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για
περίπου 3 τέταρτα με μία ώρα ή μέχρι να πάρουν τα φύλλα μας όμορφο χρώμα!
Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα.
ΣΗΜ:Με το ζουμί που έμεινε από το κοτόπουλο που βράσαμε,φτιάχνουμε
πεντανόστιμη σουπίτσα!
Τη συνταγή μου έστειλε η φίλη μου Σοφία.
Οτι και να πω θα ειναι λιγο Αλεξανδρακι μου....
ΑπάντησηΔιαγραφήΞετρελαθηκαν ολοι!!! παλι με εβγαλες ασπροπροσωπη
Μπραβο σου κοπελα μου !
Ελενη
Αυτό το Ζαγορίσιο φύλλο είναι άπαιχτο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορει να γινει και με γεμιση σπανακι η πρασο?
ΑπάντησηΔιαγραφή