Print Friendly and PDF

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αλμυρά κρακεράκια

Λιώνουν στο στόμα!!!

DSC_0022


Υλικά
2/3 κούπας βούτυρο
1 κ.γ. ζάχαρη
2/3 κ.γ. αλάτι
1 αβγό
2-3 κ.σ. κρύο νερό
2 κούπες αλεύρι

για το πασπάλισμα
παρμεζάνα
βότανα Προβηγκίας ή άλλα αποξηραμένα βότανα της επιλογής μας
χοντρό αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο,τη ζάχαρη,το αλάτι,το αβγό και το νερό.

DSC_0005

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα,όσο γίνεται, τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ το μείγμα!!

DSC_0006

DSC_0001

Ανοίγουμε με το ζυμαράκι μας σε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

DSC_0008

Μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια σε αντικολλητικό ταψί  και τα πασπαλίζουμε
με την παρμεζάνα

DSC_0009

ή τα μυρωδικά και το χοντρό αλάτι.

 

DSC_0010


Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C,σε προθερμασμένο φούρνο,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι τα κρακεράκια μας να πάρουν
ελαφρώς χρώμα.

DSC_0034

4 σχόλια:

  1. Αχ παναθεμα τα, και αμα φας ένα θες και δευτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα έχω κάνει πάμπολλες φορές και με προτίμηση ρίγανη και κεφαλοτύρι από πάνω. Φανταστικά!

    Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά και άλλη μια συνταγή.

    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστός Ανέστη
      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Ελένη μου:)

      Χαίρομαι παρα πολύ όταν βλέπω σχόλιο σε συνταγές που δεν ξέρω αν εχουν δοκιμαστεί και χαίρομαι ακόμη περισσότερο όταν αυτά είναι τόσο όμορφα όσο το δικό σου.

      Να'σαι καλά Ελενάκι μου.
      Σου στέλνω την αγάπη μου και την υπόσχεση ότι η ποιότητα των συνταγών που θα επιλέγω θα είναι πάντα το ίδιο υψηλή!!!!
      Α.

      Διαγραφή
  3. Πολυ καλα!!!!Την επομενη φορα θα κανω διπλη δοση.Ευκολα κ γρηγορα κ για να φτιαξεις κ τελευταια στιγμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...