Print Friendly and PDF

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Κέικ βασιλόπιτα γεμιστή

Του Χριστού,της Παναγίας,του σπιτιού…

DSC_0032


Υλικά
για την επικάλυψη
3 κ. σ. μαργαρίνη
1/3 κούπας αλεύρι
1/3 κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
2 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
1/4 κ. γ. κανέλα
1/4 κγ αλάτι
1/4 κ.γ. baking powder

τη γέμιση
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 κ. σ. κακάο

για το κέικ
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
1 κούπα σπορέλαιο
1 2/3 κούπας ζάχαρη
5 αβγά μέτρια
1 κούπα γιαούρτι


Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την επικάλυψη.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαργαρίνη να λιώσει.

DSC_0001

Όταν είναι έτοιμη,προσθέτουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο ψυγείο.

DSC_0002

DSC_0003

Σε μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης.

DSC_0004

Ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ.
Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ το αλεύρι με τη βανίλια.

DSC_0006

Χτυπάμε σε άλλο μπολ με το μίξερ,στη μεσαία ταχύτητα,το λάδι με τη ζάχαρη.

DSC_0005

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά,ρίχνοντας μαζί με κάθε αβγό και μια
κουταλιά από το αλεύρι.

DSC_0008

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα
εναλλάξ το αλεύρι με το γιαούρτι.

DSC_0009

DSC_0010

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. και αδειάζουμε
μέσα το 1/3 από το μείγμα του κέικ.Το στρώνουμε όμορφα με μια σπάτουλα.

DSC_0011

Πασπαλίζουμε από πάνω τη μισή από τη γέμιση.

DSC_0012

Αδειάζουμε άλλο 1/3 από το μείγμα του κέικ,ισιώνουμε  και πασπαλίζουμε
το υπόλοιπο μισό τη γέμισης.

DSC_0013

DSC_0014

Τέλος,αδειάζουμε στο ταψάκι μας το υπόλοιπο 1/3 από το μείγμα του
κέικ και ισιώνουμε την επιφάνεια.

DSC_0015

Με μια σπάτουλα που να φτάνει μέχρι τον πάτο του ταψιού,σχηματίζουμε
κύκλους στη ζύμη,χωρίς να τη σηκώσουμε καθόλου,μέχρι να τελειώσουμε
με όλο το κέικ.

DSC_0016

DSC_0017

Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα της επικάλυψης και το τρίβουμε πάνω
στο γλυκό μας με το χέρι.
Πατάμε ελαφρά αν χρειάζεται,για να βυθιστεί μέσα στο γλυκό.

DSC_0018

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά.
Δοκιμάζουμε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι.
Αν βγει καθαρό,βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να
σταθεί για 10 λεπτά.

DSC_0027

Στη συνέχεια βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
ΣΗΜ:Δεν ξεχνάμε το φλουρί!!

DSC_0029

Συνταγή της κ.Αλεξιάδου

5 σχόλια:

  1. `Φετος η πιτα της μαμας μου βγηκε καπως λαδερη αλλα την φαγαμε!
    Καλη χρονια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πολύ νόστιμη και ιδιαίτερα αρωματική! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Iδιαίτερα νόστιμη και πολύ αρωματική .Την έφτιαξα και δεν έμεινε ψίχουλο
    πολύ γεμάτη γεύση..τα παιδάκια μου την λάτρεψαν και γράφτηκε στο βιβλίο των αγαπημένων συνταγών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκπληκτικη γευση!Την αφησα να ψηθει 10'παραπανω στην πρωτη θεση απο κατω😊
    Ευχαριστω επισης,γιατι με εβγαλε ασπροπροσωπη σε 22 καλεσμενους μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ εύγεστη βασιλόπιτα! Αν και έχει τρία στάδια όλα ήταν γρήγορα και εύκολα! Καλή Χρονιά πάντα με ωραίες γεύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...