Ένα και να …κέικ!!!
Υλικά
1/2 κούπας καλό σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ελαφρύ
3 αβγά
1 1/2 κούπας αλεύρι
3 κ.γ. baking powder
1/2 κούπας γάλα
250 γρ. κίτρινα τυριά
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κούπας λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κούπα ελιές σε φετάκια
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα
3/4 κ.γ. κοφτό αλάτι και λίγο πιπέρι προαιρετικά
λίγο αλεύρι και λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με το λάδι να αφρατέψουν.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και το προσθέτουμε εναλλάξ
με το γάλα στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας με σύρμα.
Προσθέτουμε τα τυριά και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Αλευροβουτυρώνουμε μια αντικολλητική φόρμα 25x11 εκ. και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 50 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Συνταγή της κ. Ντούζου.