Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Γαριδοπίλαφο

Τσιμπάει,τσιμπάει;

DSC_0116


Υλικά
για 3 άτομα
600-700 γρ. γαρίδες
1 κούπα ρύζι bonnet
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κον κασέ ή λίγη φρέσκια ντομάτα
μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
1/4 κούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε  τις γαρίδες αφήνοντάς τους το κεφάλι και την ουρά.
Κρατάμε περίπου 6-7 ακαθάριστες για τη διακόσμηση.
Πλένουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε 2,5 με 3 κούπες νερό και αλατίζουμε.
Βάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες.

DSC_0076

Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις καθαρίζουμε τελείως από κεφάλι
και ουρά.Αφήνουμε στην άκρη.

DSC_0079


Περνάμε το νερό που έβρασαν οι γαρίδες από σήτα και το αφήνουμε στην
άκρη.Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε και σοτάρουμε φρέσκο και ξερό κρεμμύδι.

DSC_0082

Προσθέτουμε την ντομάτα.

DSC_0083

Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι.Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε λίγο να γυαλίσει.

DSC_0084

Ρίχνουμε στο φαγητό το νερό από τις γαρίδες,αλάτι(με προσοχή γιατί
το νερό μας είναι ήδη αλατισμένο),πιπέρι,άνηθο και ανακατεύουμε.

DSC_0085

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτεί
το ρύζι.
5 με 7 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος βάζουμε στην κατσαρόλα
τις καθαρισμένες γαρίδες και ανακατεύουμε με προσοχή.
Σερβίρουμε στολίζοντας  με τις γαρίδες που κρατήσαμε. 

DSC_0102

2 σχόλια:

  1. υπεροχο φαγακι!!! ειτε με ρυζι ειτε με μακαρόνια οι γαριδες ειναι σουπερ!μου αρεσε ο τροπος που το σερβιρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ όμορφο το έκανες. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...