Και μετά…το χάος!!!
Υλικά
140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας ζάχαρη
3 αβγά
1-2 βανίλιες
1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 200 gr.
1/4 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. baking powder
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κ.σ. γάλα
για τη γέμιση
μαρμελάδα της επιλογής μας
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγο.
Προσθέτουμε στο μείγμα ένα-ένα τα αβγά χτυπώντας μετά από κάθε
προσθήκη.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και χτυπάμε
για λίγο ακόμη.
Σε 12 χάρτινες θήκες για muffins βάζουμε λίγο από το μείγμα.
Πάνω από το μείγμα βάζουμε 1 κ.γ. μαρμελάδα και καλύπτουμε
μοιράζοντας και πάλι το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς C, με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα
στην επιφάνεια.
Βγάζουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
ΣΗΜ:Γίνονται ακόμη πιο νόστιμα αν μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο,
τα αλείψουμε με ελάχιστο φρέσκο βούτυρο και επιπλέον μαρμελάδα.
ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται υπέροχα! Αφράτα και νόστιμα (μου αρέσει το πορτοκάλι). Θα δοκιμάσω να τα φτιάξω σύντομα! Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση σου Αλεξάνδρα!!!!!!!!!!!!!!!!Θα τα φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία.Πόσα περίπου γίνονται?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΔιαγραφήΗ συνταγή είναι για 12 κομμάτια.
Α.
Καλησπέρα σας και συγχαρητηρια για το ωραίο blog.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα υλικά λείπει το πορτοκάλι.
Σ.
Καλημέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΧίλια ευχαριστώ για την επισήμανση.
Το συμπλήρωσα αμέσως μαζί με το γάλα,το οποίο επίσης είχα ξεχάσει από κεκτημένη ταχύτητα.
Να έχεις μια όμορφη μέρα,
Α.