Print Friendly and PDF

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Αλμυρά muffins με μπέικον

Yummylicious!

DSC_0020

Υλικά
2 κούπες αλεύρι
1 κ.σ. (10γρ.) baking powder
1 κ.σ. κοφτό αλάτι
1 μεγάλο αβγό
1/3 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα γιαούρτι ή γάλα
200 γρ. μπέικον σε κομματάκια
3 κ.σ. κρεμμύδι περασμένο από το μπλέντερ
1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε τηγάνι με τη 1 κ.σ. βούτυρο,το μπέικον και το λιωμένο
κρεμμύδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα το μπέικον,χωρίς όμως να
παραψηθεί και σκληρύνει.
Αφήνουμε στην άκρη.

DSC_0061

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.Προσθέτουμε και το
σοταρισμένο μείγμα. 
Ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα να ενωθούν μεταξύ τους.

DSC_0058

Μοιράζουμε το μείγμα στις υποδοχές μιας φόρμας για 12 muffins.

DSC_0062

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω-κάτω  στη μεσαία σχάρα για περίπου 20-25 λεπτά.
 

DSC_0005

Αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν.
Εξαιρετικά αφράτα και πεντανόστιμα,ταιριάζουν απίθανα με μπύρα,
ποτό ή απλά παρέα με το καφεδάκι μας.


DSC_0023

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Σοκολατένιες μπάρες Bounty

Φτιάξτε τις με τα χεράκια σας!

DSC_0037

Υλικά
85 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. καρύδα


300 γρ. σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Βάζουμε τα 3 πρώτα υλικά σε κατσαρολάκι πάνω σε σιγανή φωτιά
για περίπου 5 λεπτά,να λιώσει η ζάχαρη

DSC_0061  

Όταν είναι έτοιμο,κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.
Ανακατεύουμε καλά.

DSC_0062

Απλώνουμε το μείγμα σε παραλληλόγραμμο φύλλο,όσο το πάχος του
δείκτη μας και χαράσσουμε κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε.

DSC_0064
 
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για αρκετές ώρες.
Είναι καλύτερα να το αφήσουμε όλη τη νύχτα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

DSC_0082

Χωρίζουμε τα κομμάτια τις καρύδας και τα βουτάμε στη λιωμένη
σοκολάτα να καλυφθούν καλά παντού.

DSC_0083

DSC_0084 

Αραδιάζουμε σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε
στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα.

DSC_0086

Διατηρούμε τα γλυκάκια στο ψυγείο.

DSC_0056

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...