Yummylicious!
Υλικά
2 κούπες αλεύρι
1 κ.σ. (10γρ.) baking powder
1 κ.σ. κοφτό αλάτι
1 μεγάλο αβγό
1/3 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα γιαούρτι ή γάλα
200 γρ. μπέικον σε κομματάκια
3 κ.σ. κρεμμύδι περασμένο από το μπλέντερ
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε τηγάνι με τη 1 κ.σ. βούτυρο,το μπέικον και το λιωμένο
κρεμμύδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα το μπέικον,χωρίς όμως να
παραψηθεί και σκληρύνει.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.Προσθέτουμε και το
σοταρισμένο μείγμα.
Ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα να ενωθούν μεταξύ τους.
Μοιράζουμε το μείγμα στις υποδοχές μιας φόρμας για 12 muffins.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω-κάτω στη μεσαία σχάρα για περίπου 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν.
Εξαιρετικά αφράτα και πεντανόστιμα,ταιριάζουν απίθανα με μπύρα,
ποτό ή απλά παρέα με το καφεδάκι μας.
Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012
Αλμυρά muffins με μπέικον
Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012
Σοκολατένιες μπάρες Bounty
Φτιάξτε τις με τα χεράκια σας!
Υλικά
85 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. καρύδα
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Βάζουμε τα 3 πρώτα υλικά σε κατσαρολάκι πάνω σε σιγανή φωτιά
για περίπου 5 λεπτά,να λιώσει η ζάχαρη
Όταν είναι έτοιμο,κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.
Ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα σε παραλληλόγραμμο φύλλο,όσο το πάχος του
δείκτη μας και χαράσσουμε κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για αρκετές ώρες.
Είναι καλύτερα να το αφήσουμε όλη τη νύχτα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Χωρίζουμε τα κομμάτια τις καρύδας και τα βουτάμε στη λιωμένη
σοκολάτα να καλυφθούν καλά παντού.
Αραδιάζουμε σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε
στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα.
Διατηρούμε τα γλυκάκια στο ψυγείο.