Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Muffins βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας

Αναζητήστε τα μόνο στα καλύτερα Cafe!!

DSC_0020  

Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,κοσκινισμένο
3/4 κούπας  ζάχαρη
1 κ.γ.baking powder
1 αβγό μεγάλο
1/3 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα γάλα ή γιαούρτι
2-3 βανίλια
1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας


Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε αλεύρι,ζάχαρη  και baking.

DSC_0006

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν το αβγό με το λάδι,
το γάλα και τη βανίλια.

DSC_0007

Προσθέτουμε στο υγρό μείγμα και τις ψηφίδες της σοκολάτας.

DSC_0008

Ρίχνουμε με μιας και το αλεύρι.

DSC_0009

Ανακατεύουμε ίσα-ίσα να υγραθούν τα υλικά και να ενωθούν μεταξύ τους.
Ετοιμάζουμε ένα ταψί με 12 θήκες για muffins και μοιράζουμε μέσα το μείγμα.

DSC_0010

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω  για περίπου 18-20 λεπτά. 

 
DSC_0015

ΣΗΜ:Μην τα παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν.
Πρέπει να είναι μαλακά κι αφράτα.

DSC_0022

Φτιάξτε τα κεκάκια με σταφίδες αντί για ψηφίδες σοκολάτας .

DSC_0025

Για μεγαλύτερη οικονομία αντί για ψηφίδες κόψτε κουβερτούρα με
το μαχαίρι και προσθέστε την στο μείγμα κανονικά όπως θα κάνατε
με τις ψηφίδες.

DSC_0053

20 σχόλια:

  1. Καλημέρα Αλεξάνδρα μου!έκανα τη συνταγή σου είναι με διαφορά τα καλύτερα μάφινς βανίλιας που έφτιαξα ποτέ γιατί δοκίμασα πάρα πολλά.Οτι έφτιαξα μέχρι τώρα από τις συνταγές σου ήταν όλα επυτιχία.Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που με πολλή αγάπη κάνεις!Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα,καλό απόγευμα:)
      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνταγή!!

      Να'σαι καλά,
      ευχαριστώ για τα γλυκά σου λογάκια,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. Έγιναν αφράτα και πεντανόστιμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1 κουπα γιαουρτι των 250 ml ποσα γραμμαρια ειναι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλεξάνδρα μου τα δοκιμασα προχθες και εγιναν ανάρπαστα και τα ξαναφτιαξα και σημερα!! Τελεια τα παιδια μου ξετρελαθηκαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλεξάνδρα μόλις έψησα τα muffins. Δεν έχω λόγια! Τα έχω φτιάξει πολλές φορές, είναι απλά ΤΕΛΕΙΑ! Φαίνεται ότι το έχεις "ψάξει" πολύ το θέμα των συνταγών, γιατί άλλες 2 που έχω δοκιμάσει (το κέηκ μαρμπέ και τη ζύμη για πίτσα) έχουν γίνει εξαιρετικές! Απλά υλικά, μετρημένα με ακρίβεια, άκρως περιγραφική εκτέλεση βήμα βήμα της συνταγής, πολύ βοηθητικές οι φωτογραφίες και φυσικά το πετυχημένο νοστιμότατο αποτέλεσμα! Μπράβο σου, να είσαι καλά και να συνεχίσεις να βάζεις τις τέλειες ψαγμένες συνταγές σου. Με πολύ εκτίμηση, Συρμούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά από ένα τέτοιο σχόλιο τι αλλό θα μπορούσα να προσθέσω εγώ....
    παρα μόνο ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!

    Απλά χαίρομαι τόσο πολύ που γίνεται αντιλληπτό πόσο πολύ ψάχνω για την καθε συνταγή που ανεβάζω σε αυτή τη σελίδα.

    Να'σαι καλά Συρμούλα,
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα πιο γευστικά muffin που έχω κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειναι παρα πολυ γευστικα!ευχαριστουμε για την ωραια συνταγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eπειδη δεν εχω σπορελαιο μπορω να βαλω βουτυρο η ελαιολαδο? Αν ναι τι ποσότητες? Το βουτυρο λιωμενο στο τηφανι η σε θερμοκρασια δωματιου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχα!!! Τα έχω κάνει με σταφίδες. Ευχαριστούμε για την συνταγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πραγματικά πολύ ωραια και απλή συνταγή στην εκτέλεση!τα μικρά ξετρελαθηκαν!συγχαρητηρια για το blog πολύ καλη δουλεια!Μαρια από Καλαμάτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορώ αντί για ζάχαρη να βάλω μέλι ή καστανή ζάχαρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ba rorisi me giaourti h me Gala einai pio nostima ??? Thelo ba kano ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγχαρητήρια!!!!απλά εξαιρετικά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εάν θέλουμε να τα κάνουμε σοκολατένια,αφαιρούμε αλεύρι και το αντικαθιστουμε με κακαο?σε τι αναλογία όμως για να μη σφίξει το μιγμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φανταστική αυτή η συνταγη. Τα πιο ευκολα και αφρατα μαφινς που έχω φτιάξει! Εγώ τα έκανα γεμιστά με μαρμελάδα και δεν έμεινε ούτε ψιχουλο. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι τα πιο εύκολα, νόστιμα και αφρατα μαφινς που έχω δοκιμάσει. Τα έκανα και σε αλμυρή εκδοχή. Αφαίρεσα τη ζάχαρη και τη σοκολάτα και χρησιμοποίησα ¾ τριμμένη παρμεζάνα. Ακολούθησα την ίδια διαδικασία και έγιναν ΤΕΛΕΙΑ! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...