…με καφέ και κακάο!!!!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
1 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
6 κ.σ. κοφτές κακάο
1 κ.γ. κανέλα
3 βανίλιες
2 σφηνάκια γαλλικό καφέ
4 μεγάλα αβγά
αλάτι
1/2 κ.γ. baking powder
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπας τριμμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά τα 6 πρώτα υλικά
και ανακατεύουμε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τα σφηνάκια του καφέ και βράζουμε για λίγο ακόμη
ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφαιρούμε 2 κούπες από το μείγμα και βάζουμε τη μία
στο ψυγείο και την άλλη στην κατάψυξη.
Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking
και ρίχνουμε εναλλάξ τη μαρέγκα με το αλεύρι στο σοκολατένιο μείγμα
της κατσαρόλας,ανακατεύοντας απαλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μικρή μακρόστενη καλά βουτυρωμένη φόρμα
ή ακόμη καλύτερα σε ταψί με διαστάσεις 32x22εκ. και ψήνουμε στους
180 βαθμούς C, με αντιστάσεις πάνω-κάτω, για όσο χρειαστεί μέχρι να
βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και όσο είναι ζεστό, περιχύνουμε
με το γλάσο από το μείγμα που είχαμε στη συντήρηση.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και προσθέτουμε
από πάνω το γλάσο από το μείγμα που βάλαμε στην κατάψυξη.
Πασπαλίζουμε το κέικ με τα τριμμένα φουντούκια και σερβίρουμε.
Ένα από τα ωραιότερα κέικ που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα!!
Η συνταγή είναι της κ.Τασούλας Κουφοπούλου.
τέλειο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά και καλή χρονιά! Σε τί θερμοκρασία/επίπεδο είναι το μάτι για την κατσαρόλα στο βήμα 1; Ευχαριστώ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαίρη μου ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ κι από μένα.
ΔιαγραφήΣε μέτρια θερμοκρασία θα έχεις το μάτι της κουζίνας σου.
Καλή επιτυχία..
Α.
Λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτο :)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Καλή χρονιά Αλεξάνδρα! Πάντα τα κέικ κατσαρόλας-σοκολάτας σου με ξετρελαίνουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Καλησπέρα Αλεξάνδρα! Είμαι τακτική αναγνώστρια του μπλογκ σου και ανησυχώ που εδώ και καιρό δε βλέπω κάποια καινούργια ανάρτηση. Εύχομαι να είσαι καλά. Φιλικά Άρτεμις xxx
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρτεμις δεν υπαρχι καποιο πρόβλημα γλυκια μου και σ'ευχαριστω παρα πολύ για το ενδιαφερον, απλά κουραση!!!!
ΔιαγραφήΙσως καποια στιγμη κατι κανω και πάλι...
Να'σαι καλά!!!
:)
Γλυκια μου Αλεξανδρα Χρονια σου Πολλα και Καλα για τη γιορτουλα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαντα χαρουμενη, με υγεια και πολλη αγαπη μεσα σου και γυρω σου!
Σε φιλω πολυ!
Εβιτα
Τι βλέπουν τα ματακια μου!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕβιτακι μουυυυυυυυυυυυυ...
Τι μου κανεις.
ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με θυμήθηκες!
Να'σαι καλά,σου ευχομαι κι εγω με τη σειρα μου τα καλύτερα!!!
Με εκανες πολύ χαρουμενη σημερα μ'αυτο το μηνυμα.
Σε φιλώ ΓΛΥΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αλεξανδρα :)
Δε σε ξεχνω Αλεξανδρα μου!! Και παντα στο blog σου ανατρεχω για αναπτερωση μαγειρικης δημιουργικοτητας και φαντασιας!! Ειναι παντα υπεροχο και οι συνταγες σου παντα μου δημιουργουν χαρα! Αλλες παλι φορες το χαζευω ετσι απλα...δε θελει κ πολλα ο ανθρωπος για να χαιρεται! Καλη σου συνεχεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλω πολυ!! Εβιτα
n
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρουσα πρόταση το κέικ κατσαρόλας, δεν το είχα ξανασυναντήσει σε αυτή την εκδοχή. Πολύ ωραίες φωτογραφίες επίσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αλάτι πότε το βαζεις
ΑπάντησηΔιαγραφήτο έκανα χτες.Δεν περίμενα να βγει τόσο καλό. Θα είναι σίγουρα μια από τις συνταγές που θα κάνω στα παιδιά μου.
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήthank you
سعودي اوتو
ΑπάντησηΔιαγραφήthank you
حراج السيارات
Καλησπέρα σας. Ο καφές φαίνεται πολύ στη γεύση; αν δεν τον βάλω, με τι θα μπορούσα να τον αντικαταστήσω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ
Ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά από την τελευταία ανάρτηση που έκανες στο μπλογκ και όμως ακόμα ανατρέχω στις συνταγές σου! Και πάντα πετυχαίνουν! Υποσχέσου μου ότι δε θα το κλείσεις ποτέ ακόμα και αν δεν το ανανεώνεις με νέες αναρτήσεις...Ομορφαίνει τη μπλογκόσφαιρα. Ειλικρινά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΆρτεμις
Αξεχαστες μοναδικες συνταγες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή