Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Κέικ κατσαρόλας 2

…με καφέ και κακάο!!!!

DSC_0018

Υλικά
250 γρ. βούτυρο
1 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
6 κ.σ. κοφτές κακάο
1 κ.γ. κανέλα
3 βανίλιες
2 σφηνάκια γαλλικό καφέ
4 μεγάλα αβγά
αλάτι
1/2 κ.γ. baking powder
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπας τριμμένα φουντούκια

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά τα 6 πρώτα υλικά
και ανακατεύουμε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.

DSC_0002

Προσθέτουμε τα σφηνάκια του καφέ και βράζουμε για λίγο ακόμη
ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφαιρούμε 2 κούπες από το μείγμα και βάζουμε τη μία
στο ψυγείο και την άλλη στην κατάψυξη.
Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους.

DSC_0004

DSC_0005

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking

DSC_0007

και ρίχνουμε εναλλάξ τη μαρέγκα με το αλεύρι στο σοκολατένιο μείγμα
της κατσαρόλας,ανακατεύοντας απαλά.

DSC_0008

DSC_0009

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μικρή μακρόστενη καλά βουτυρωμένη φόρμα
ή ακόμη καλύτερα σε ταψί με διαστάσεις 32x22εκ. και ψήνουμε στους
180 βαθμούς C, με αντιστάσεις πάνω-κάτω, για όσο χρειαστεί μέχρι να
βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

DSC_0011

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και όσο είναι ζεστό, περιχύνουμε
με το γλάσο από το μείγμα που είχαμε στη συντήρηση.

DSC_0012

DSC_0014

Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και προσθέτουμε
από πάνω το γλάσο από το μείγμα που βάλαμε στην κατάψυξη.
Πασπαλίζουμε το κέικ με τα τριμμένα φουντούκια και σερβίρουμε.

DSC_0035

Ένα από τα ωραιότερα κέικ που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα!!

DSC_0037

Η συνταγή είναι της κ.Τασούλας Κουφοπούλου.

19 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Σε τί θερμοκρασία/επίπεδο είναι το μάτι για την κατσαρόλα στο βήμα 1; Ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ κι από μένα.
      Σε μέτρια θερμοκρασία θα έχεις το μάτι της κουζίνας σου.
      Καλή επιτυχία..
      Α.

      Διαγραφή
  2. Λαχταριστό!
    Καλοφάγωτο :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά Αλεξάνδρα! Πάντα τα κέικ κατσαρόλας-σοκολάτας σου με ξετρελαίνουν!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Αλεξάνδρα! Είμαι τακτική αναγνώστρια του μπλογκ σου και ανησυχώ που εδώ και καιρό δε βλέπω κάποια καινούργια ανάρτηση. Εύχομαι να είσαι καλά. Φιλικά Άρτεμις xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρτεμις δεν υπαρχι καποιο πρόβλημα γλυκια μου και σ'ευχαριστω παρα πολύ για το ενδιαφερον, απλά κουραση!!!!
      Ισως καποια στιγμη κατι κανω και πάλι...
      Να'σαι καλά!!!
      :)

      Διαγραφή
  5. Γλυκια μου Αλεξανδρα Χρονια σου Πολλα και Καλα για τη γιορτουλα σου!
    Παντα χαρουμενη, με υγεια και πολλη αγαπη μεσα σου και γυρω σου!
    Σε φιλω πολυ!
    Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι βλέπουν τα ματακια μου!!!!!!!!!
    Εβιτακι μουυυυυυυυυυυυυ...
    Τι μου κανεις.
    ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με θυμήθηκες!
    Να'σαι καλά,σου ευχομαι κι εγω με τη σειρα μου τα καλύτερα!!!
    Με εκανες πολύ χαρουμενη σημερα μ'αυτο το μηνυμα.
    Σε φιλώ ΓΛΥΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Αλεξανδρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε σε ξεχνω Αλεξανδρα μου!! Και παντα στο blog σου ανατρεχω για αναπτερωση μαγειρικης δημιουργικοτητας και φαντασιας!! Ειναι παντα υπεροχο και οι συνταγες σου παντα μου δημιουργουν χαρα! Αλλες παλι φορες το χαζευω ετσι απλα...δε θελει κ πολλα ο ανθρωπος για να χαιρεται! Καλη σου συνεχεια!!
    Σε φιλω πολυ!! Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση το κέικ κατσαρόλας, δεν το είχα ξανασυναντήσει σε αυτή την εκδοχή. Πολύ ωραίες φωτογραφίες επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το έκανα χτες.Δεν περίμενα να βγει τόσο καλό. Θα είναι σίγουρα μια από τις συνταγές που θα κάνω στα παιδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σας. Ο καφές φαίνεται πολύ στη γεύση; αν δεν τον βάλω, με τι θα μπορούσα να τον αντικαταστήσω;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...