Print Friendly and PDF

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Lemon curd

Και δεν πετάς ΤΙΠΟΤΑ!!!

DSC_0017

Υλικά
4 ζουμερά λεμόνια(χυμό και ξύσμα)
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
4 αβγά

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά και βάζουμε πάνω σε χαμηλή
φωτιά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά,ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το
μίγμα να πήξει ελαφρά.

DSC_0001

DSC_0003

Αδειάζουμε σε καθαρό βάζο περνώντας την κρέμα από ένα σουρωτήρι,
για να είναι εντελώς λεία και αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
Όσο κρυώνει το μίγμα δένει και γίνεται σαν μαρμελάδα.
Διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον μία βδομάδα.

DSC_0004

ΣΗΜ:Το lemon curd είναι μια κρέμα λεμονιού πραγματικά υπέροχη
όταν την ανακατέψουμε με γιαούρτι ή και παγωτό,αν την βάλουμε σαν
κρέμα σε τούρτες ή τάρτες, γέμιση σε cupcakes ή  ακόμη και πάνω
σε φρυγανισμένο ψωμί.

DSC_0025

Συνταγή του κ. Γιώργου Γεράρδου.

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ρολό με σοκολατένιο παντεσπάνι

Ώρα για τη συνταγή…

DSC_0025

Υλικά
8 κ.σ. κοφτές αλεύρι
1 κ.γ.baking  powder
5 κ.σ. κοφτές κακάο
10 κ.σ. ζάχαρη
4 αβγά
1 βανίλια

για την κρέμα
300  γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με
3-4 κ.σ. άχνη ζάχαρη και
1 κ.γ. καφέ στιγμής (προαιρετικά για γεύση μόκας)


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αβγά
με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

 

DSC_0005

DSC_0006

Προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά κοσκινίζοντας τα.
Χτυπάμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα ίσα να ενωθούν.

DSC_0007

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ταψί με διαστάσεις 39x31 εκ.
στρωμένο με λαδόκολλα.

DSC_0008

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 170 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για 14 λεπτά ακριβώς.

DSC_0011

Βγάζουμε από το φούρνο και με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού
αναποδογυρίζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα ελαφρά πασπαλισμένη με άχνη.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

DSC_0012

Με τη βοήθεια της πετσέτας τυλίγουμε σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει.

DSC_0014

DSC_0015


Όταν είναι έτοιμο,ξετυλίγουμε και γεμίζουμε με το μείγμα της κρέμας,
κρατώντας ένα μέρος για να στολίσουμε και εξωτερικά το ρολό.

DSC_0016

Τυλίγουμε και πάλι.

DSC_0017

Καλύπτουμε εξωτερικά το ρολό με την υπόλοιπη κρέμα.

DSC_0018

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί αρκετές ώρες.
Σερβίρουμε.

DSC_0026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...