Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με κιμά και ρύζι

Φαγάκι όνειρο!!!

DSC_0015

Υλικά
6-7 πιπεριές Φλωρίνης (ανάλογα με το μέγεθος )

για τη γέμιση
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κοφτές κ.σ. αλάτι
1 κούπα του τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 1/2  με 2 κούπες ντομάτα τριμμένη ή περασμένη στο μούλτι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή στο μούλτι
πιπέρι και ρίγανη
ελαιόλαδο

για το ταψί
περίπου 1/2 με 3/4 κούπας ελαιόλαδο
περίπου 3/4  κούπας νερό ή όσο χρειαστεί

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύουμε σε
ένα μεγάλο μπολ.

DSC_0002

Πλένουμε και ετοιμάζουμε τις πιπεριές μας.

DSC_0003

Γεμίζουμε και αραδιάζουμε σε ταψί.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό και μαγειρεύουμε το φαγητό
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω
για όσο χρειαστεί μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και μείνει το φαγητό
με το λάδι του.

DSC_0004


Σερβίρουμε!

DSC_0016

2 σχόλια:

  1. οι πιπεριές φλωρίνης πιστευω ειναι οι καλύτερες στα γεμιστα απο τις συνιθισμένες πράσινες!! τέλειες φαίνονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα!!!! Λατρευω τις πιπεριές φλωρίνης, κυρίως γεμιστές με τυριά! Αλλα η πρότασή σου είναι δελεαστικότατη. Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...