Υλικά
1,5 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
500ml γάλα φρέσκο
4 κουταλιές σούπας κακάο
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 συσκευασίες Morfat Creamy ή 500 ml. KRE TORRE ή απλά 500ml. κρέμα γάλατος με 35% λιπαρά
4 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρης
6 κουταλιές σούπας τρούφα σοκολάτας ή κουβερτούρα τριμμένη
6 κουταλιές σούπας καβουρντισμένα αμύγδαλα
1 βαζάκι 400 gr. έτοιμη πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα(Merent ή Nutella)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο.
Πάνω σε μέτρια φωτιά,ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά
μεταξύ τους.Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βουτάμε τα μπισκότα ένα-ένα στο σοκολατένιο γάλα και τα αραδιάζουμε
σε ταψάκι με διάμετρο 26 εκ..
Μαλακώνουμε σε μπεν μαρί την πραλίνα φουντουκιού με λίγο γάλα(2-3 κ.σ.).
Χτυπάμε την Morfat Creamy ή την κρέμα γάλακτος που επιλέξαμε
με την άχνη ζάχαρης σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Απλώνουμε πάνω στα βρεγμένα μπισκότα τη μισή ζεσταμένη πραλίνα,
τη μισή σαντιγί και πασπαλίζουμε με τη μισή τρούφα σοκολάτας
και λίγα από τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Συνεχίζοντας την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε τη 2η στρώση,μπισκότα -
πραλίνα – σαντιγί-σοκολάτα και αμύγδαλα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο αρκετές ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ
για να «δέσει».Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Συνταγή από τη φίλη μου Σμαράγδα.
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
Τούρτα πραλίνα φουντουκιού
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
etsi loipon me sarwse kai emena...kai exw meinei afwnh!tha thn ftiaxw oso mporw pio suntoma!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΝΟΥΤΕΛΑ.ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΧΙΝΙ.ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΠΕΡΟΧΗ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την δοκιμάσω οπωσδήποτε..οι εικόνες σου,όπως πάντα άλλωστε-,καταπληκτικές!
Φαίνεται τέλεια!!!Θα την φτιάξω σύντομα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήAλεξάνδρα γειά σου!!! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!
Σμαράγδα μου δεν είχα καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Α.
Φανταστική τούρτα και πολύ εύκολη! Όσο για την εμφάνιση, κλέβει καρδιές! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά πολύ εντυπωσιακή και λαχταριστή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες σου μου αρέσουν πάντα!!!
Και εμένα που δεν μου αρέσουν τα γλυκά, μου τρέχουν τα σάλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όσο για τις φωτογραφίες σου, όπως πάντα άπαιχτες!!
φανταστικη!!μπραβο αλεξανδρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα καλησπέρα ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΣάρωσε η τούρτα! Μας πήρε και μας σήκωσε. Υπέροχη!!!!!
Μπράβο Μαριάνθη!!
ΔιαγραφήΤέτοια ν'ακούω!!!!!!!!!!
Φιλάκια:)
Α.
Η τουρτα φαινεται τελεια.Τα σαβουαγιαρ βρεχονται αρκετα ωστε να μαλακωσουν;Μηπως πρεπει να βρεξω ολοκληρα;Ειχα φτιαξει την τουρτα με λεμονι και τα σαβουαγιαρ δεν ηταν πολυ υγρα.Μηπως θελέι να τα βαλουμε ολα μεσα στο υγρο και μετα να τα πατησουμε για να φυγει το επιπλεον υγρο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΤα σαβαγιάρ τα βουτάμε στο υγρό μέχρι τη μέση και τα τοποθετούμε στο σκεύος που χρησιμοποιούμε με τρόπο ώστε η βρεγμένη μεριά του ενός να ακουμπάει στη στεγνή μεριά του άλλου.
Σε καμία περίπτωση δεν τα βουτάμε ολόκληρα και τα στύβουμε μετά.
Ετσι και θα "πανιάσει" το γλυκό μας και θα χάσει το ύψος του.
Στα γλυκά με σαβαγιάρ τα μπισκότα μαλακώνουν όσο πιο πολύ στέκονται,από την υγρασία που έχουν οι κρέμες που τα αποτελούν.Αν τα βρέξεις σωστά και όπως σου λέω και φυσικά αφήσεις το γλυκό να σταθεί αρκετές ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Η συγκεκριμένη τούρτα είναι από τις πιο νόστιμες και σου συνιστώ να τη δοκιμάσεις.
Θα περιμένω τα νέα σου...
Να έχεις μια όμορφη μέρα,
Αλεξάνδρα
ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΩ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΚΡΗ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΠικρή δεν θα γίνει,απλά θα είναι λιγότερο γλυκιά.
Καλή επιτυχία αν τη δοκιμάσεις...
Α.
Αλεξανδρα μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην πραλίνα όταν την κάνω μπεν μαρι σκληραίνει αρκετα και δεν απλώνετε,μήπως να την βαζω ως εχει...
Ελα γλυκιά μου.
ΔιαγραφήΓιατί σου σκληραίνει,βάζεις γαλατάκι;
Αν μπορεις να την απλώσεις ως εχει δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ενα αλλο που κάνω εγώ είναι να βάζω τη νουτέλα πάνω στην κουζίνα όταν ψήνω κάτι στο φούρνο και έχει ζέστη, έτσι μαλακώνει χωρίς μπεν μαρί!
Ελπίζω πάντως σαν γεύση να σας αρεσε το γλυκό....
Καλό απόγευμα από μένα,
Α.
Αλεξάνδρα γεια σου S.O.S.
ΔιαγραφήΜόλις ξεφορμάρησα την τούρτα και μου τρέχει η πραλίνα από τα πλαινά . Τι να κάνω; Το απόγευμα υποσχέθηκα να την πάω σε ένα πάρτι;
Κατερίνα
Κατερίνα μου πως τρέχει η πραλίνα δεν μπορώ να καταλάβω!!!
ΔιαγραφήΤέλος πάντων βάλε την τούρτα για λίγο στην κατάψυξη να σφίξει κι ο Θεός βοηθός.
Αυτό που τρέχει σίγουρα πάντως δεν είναι η πραλίνα αλλά η σαντιγί που μάλλον παραχτύπησες με αποτέλεσμα να κόψει και γι'αυτό τρέχει!!!
Καλή επιτυχία....
Τέλειο απο εμφάνιση, οσο για την γεύση κατά την γνώμη μου χρειάζεται κάποιο παραπάνω άρωμα (λικέρ, ξύσμα) για να το κανει πιο "ενδιαφέρον" για τους ενήλικες, λατρεύτηκε ομως απο τα μικρά παιδιά! Η Nutella σκλήρυνε με το γάλα και αναγκάστηκα να προσθέσω λιγη σαντιγύ(4-5 κουταλιές γεμάτες) για να μπορεσω να τη στρώσω. Το έφτιαξα σε ένα μέτριο πυρέξ και μου πήρε ακριβώς 40 σαβουαγιάρ. Τα βούτηξα ενα ενα στο μίγμα με το γαλα για 4-5 δευτερόλεπτα, τα στράγγισα για άλλα 4-5 δευτερόλεπτα και βγήκαν τέλεια. Το μόνο που πρόσθεσα ήταν λίγη βανίλια στην σαντιγύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για την συνταγή! Τι άρωμα θα μου προτείνατε να προσθέσω;
Κατα την ταπεινή μου άποψη, η βανίλια είναι ό,τι καλύτερο αν θες να αρωματίσεις περισσότερο το γλυκό.
ΔιαγραφήΑπό κει και πέρα όλα είναι και θέμα προσωπικού γούστου φυσικά.
Καλή συνέχεια,
Α.
Θα μπορούσε να γίνει και τούρτα παγωτό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέφτομαι να την κάνω για τα γενέθλια του άντρα μου.
Tην έχω κάνει το σαβ/κο και εντυπωσιάστικαν όλοι μικροί και μεγάλοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΠΕΡΟΧΟΙ.....
MPOREI NA MPEI KATAPSIKSI?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΠώς θα σου φαινόταν αν για ευκολία και μόνο βουτούσαμε τα σαβαγιάρ σε σοκολατούχο γάλα(milko κτλ);
500 ml γάλα τι το κανουμε?μόνο βρεθούμε τα μπισκοτα?
ΑπάντησηΔιαγραφή.......
ΔιαγραφήΕκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο.
Πάνω σε μέτρια φωτιά,ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά
μεταξύ τους.Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Teleia!! Arese se olous gefsh kai emfanish!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έκανα σημερα,αύριο που θα κοπει,θα σας πω αποτέλεσματα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχετε καμία ιδέα για στόλισμα για παιδικό πάρτι????? Ηelpppp!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα με το γάλα η noutella γίνεται μια σκληρή μάζα. Το δοκίμασα όμως ζεσταίνοντας σκέτη τη noutella στο φούρνο μικροκυμάτων και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα σχόλιο για όλες τις συνταγές..η μια καλύτερη απο την αλλη! Συγχαρητήρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σε όλους!Εγώ πρόσθεσα αρωματικό έλαιο ρούμι στη σαντιγυ και εδωσε μία εκλεπτισμένη εσανς!Πιστεύω ότι θα ταιριαζε και άρωμα βανίλιας.Επίσης,μου ξεράθηκε η νουτέλα στο μπεν μαρί...κατά τ άλλα πεντανόστιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια και πεντανοστιμη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ έβαλα από πάνω πολύ τριμμένη σοκολάτα και πολλά τριμμένα φουντούκια...
έδωσαν μια άλλη νοστιμιά !!