Print Friendly and PDF

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Μανιταρόπιτα 3

Ροδοψημένη και λαχταριστή!!!

DSC_0016

Υλικά
1 πακέτο ζύμη κουρού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
800 γρ. μανιτάρια κονσέρβας
1/2 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
4 αβγά
1 κούπα κρέμα γάλακτος light
3 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο με τα μανιτάρια για λίγο.
Προσθέτουμε το μαϊντανό αλάτι και πιπέρι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

DSC_0001

Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα και κρατάμε από αυτό το
μίγμα 1/2 της κούπας.

DSC_0002

Ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα μαζί με τα τριμμένα τυριά στα μανιτάρια
και ανακατεύουμε.

DSC_0003

Σε ταψάκι 33x27 εκ. απλώνουμε το ένα από τα 2 φύλλα κουρού του πακέτου.
Αδειάζουμε επάνω τη γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού.

DSC_0004

Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο και χαράζουμε την πίτα.
Περιχύνουμε με το μίγμα της κρέμας  που κρατήσαμε.

DSC_0006


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,ώσπου να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Σημείωση:Η πίτα γίνεται πολύ ωραία και αν αντί για φύλλο κουρού
χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα εμπορίου ή ακόμη και σπιτική.

DSC_0015

Η συνταγή είναι της Α.Αλεξιάδου.

5 σχόλια:

  1. Φαίνεται τέλεια θα την δοκιμάσω ωποσδήποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται λαχταριστή!! Μας λείπουν οι συχνές αναρτήσεις σου Αλεξάνδρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι διάφορα θα έχει αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μανιτάρια αντί κονσέρβας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα φρέσκα εχουν περισσότερα υγρά Γιάννη μου.
      Αν θες όμως και βέβαια μπορεις να τα χρησιμοποιήσεις απλά θα σου πάρει περισσότερο χρόνο η γέμιση γιατί θα πρέπει να εξατμιστουν τα υγρά των μανιταριών!!

      Αντε περιμένω να μου πεις πως σας φάνηκε....
      Καλή σου μέρα
      Α.

      Διαγραφή
  4. Πολύ νόστιμη συνταγή και εύκολη!Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...