Υλικά
1 πακέτο ζύμη κουρού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
800 γρ. μανιτάρια κονσέρβας
1/2 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
4 αβγά
1 κούπα κρέμα γάλακτος light
3 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο με τα μανιτάρια για λίγο.
Προσθέτουμε το μαϊντανό αλάτι και πιπέρι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα και κρατάμε από αυτό το
μίγμα 1/2 της κούπας.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα μαζί με τα τριμμένα τυριά στα μανιτάρια
και ανακατεύουμε.
Σε ταψάκι 33x27 εκ. απλώνουμε το ένα από τα 2 φύλλα κουρού του πακέτου.
Αδειάζουμε επάνω τη γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού.
Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο και χαράζουμε την πίτα.
Περιχύνουμε με το μίγμα της κρέμας που κρατήσαμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,ώσπου να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Σημείωση:Η πίτα γίνεται πολύ ωραία και αν αντί για φύλλο κουρού
χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα εμπορίου ή ακόμη και σπιτική.
Η συνταγή είναι της Α.Αλεξιάδου.
Φαίνεται τέλεια θα την δοκιμάσω ωποσδήποτε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται λαχταριστή!! Μας λείπουν οι συχνές αναρτήσεις σου Αλεξάνδρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι διάφορα θα έχει αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μανιτάρια αντί κονσέρβας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φρέσκα εχουν περισσότερα υγρά Γιάννη μου.
ΔιαγραφήΑν θες όμως και βέβαια μπορεις να τα χρησιμοποιήσεις απλά θα σου πάρει περισσότερο χρόνο η γέμιση γιατί θα πρέπει να εξατμιστουν τα υγρά των μανιταριών!!
Αντε περιμένω να μου πεις πως σας φάνηκε....
Καλή σου μέρα
Α.
Πολύ νόστιμη συνταγή και εύκολη!Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε.
ΑπάντησηΔιαγραφή