Γεύσεις νοσταλγίας…
Υλικά
500 γρ.αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
ελάχιστο αλάτι
1 κούπα φρέσκο βούτυρο ή γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
2 κρόκους
1/4 κούπας γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ το μισό από το αλεύρι μαζί με το baking powder
και το αλάτι.
Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε
τμηματικά τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τους κρόκους,το γάλα ή το χυμό πορτοκαλιού και το άρωμα.
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο μείγμα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε όσο ακόμη από το αλεύρι χρειαστεί για να πάρουμε μια
ζύμη που δεν κολλάει και πλάθεται εύκολα.
Ανοίγουμε κομμάτια ζύμης σε κορδόνια με μήκος 20-25 εκ. και πάχος
περίπου 1 1/2 εκ.
Διπλώνουμε σε τρία μέρη και πατάμε ελαφρά τις δύο άκρες για να κολλήσουν.
Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και αλείφουμε με το χτυπημένο κρόκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω-κάτω,για περίπου 20 λεπτά.
Γίνονται περίπου 36 νοστιμότατα κουλουράκια.
Απολαμβάνουμε με τον καφέ ή το γάλα μας!
Υλικά
500 γρ.αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
ελάχιστο αλάτι
1 κούπα φρέσκο βούτυρο ή γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
2 κρόκους
1/4 κούπας γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ το μισό από το αλεύρι μαζί με το baking powder
και το αλάτι.
Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε
τμηματικά τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τους κρόκους,το γάλα ή το χυμό πορτοκαλιού και το άρωμα.
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο μείγμα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε όσο ακόμη από το αλεύρι χρειαστεί για να πάρουμε μια
ζύμη που δεν κολλάει και πλάθεται εύκολα.
Ανοίγουμε κομμάτια ζύμης σε κορδόνια με μήκος 20-25 εκ. και πάχος
περίπου 1 1/2 εκ.
Διπλώνουμε σε τρία μέρη και πατάμε ελαφρά τις δύο άκρες για να κολλήσουν.
Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και αλείφουμε με το χτυπημένο κρόκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω-κάτω,για περίπου 20 λεπτά.
Γίνονται περίπου 36 νοστιμότατα κουλουράκια.
Απολαμβάνουμε με τον καφέ ή το γάλα μας!
Πολύ εύκολα, νόστιμα, μοσχοβόλησε όλο το σπίτι καθώς ψηνόταν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!Μπορώ να χρησιμοποιήσω λάδι αντί για βούτυρο?Αν ναι πόσο πρέπει να βάλω?Και τι γνώμη έχετε αν βάλω μέλι αντί για ζάχαρη?Θα πρέπει να βάλω την ίδια ποσότητα? Ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή ου φίλη.
ΔιαγραφήΣε αυτή τη συνταγή καλό θα ήταν να μην αλλάξεις τίποτα γιατί θα αλλάξεις τελείως το αποτέλεσμα.
Αν θες μέλι αντι για ζάχαρη
ή λάδι αντι για βούτυρο καλύτερα δες εδώ:
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1682.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6728.html
Καλή συνέχεια
Α.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Επειδή το site σας μου εμπνέει εμπιστοσύνη και εκτιμώ τη γνώμη και τις συμβουλές σας θα ήθελα να μου πείτε αν είναι εύκολο αν υπάρχει κάποια συνταγή για γλυκό, κέικ, κουλουράκια κτλ με μαγιά αντί για baking.Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο?Ευχαριστώ πολύ.Καλό βράδυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε υπερευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Να'σαι καλά.
Για συνταγές έτσι όπως τις θές ρίξε μια ματιά εδώ:
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5891.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/2_5639.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9358.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8443.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9682.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7797.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_492.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/muffins_2765.html
Υπάρχουν και πολλές πολλές άλλες αρκεί να πληκτρολογήσεις στο κουτάκι της αναζήτησης (βρίσκεται πάνω από εκεί που συζητάμε(chat))τη λέξη "μαγιά" και θα σου τις βγάλει όλες!
Καλή συνέχεια από μένα,
Α.
Σε ευχαριστώ πολύ. Μου έδωσες πλούσιο υλικό!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήIt seems like you used just egg yolk for dough? But i know that Google translate isn't perfect:) so please help :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Αλεξάνδρα. Συγχαρητήρια για τις συνταγές σου. Ότι έχω φτιάξει έχει επιτυχία. Θα ήθελα να σε ρωτήσω για να φτιάξω τα κουλουράκια σε μπαλάκια, πόσο βάρος πρέπει να έχουν ανάλογα με τον χρόνο ψησίματος? Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφή