Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Πειραγμένο προφιτερόλ με σαβαγιάρ

Καλή απόλαυση!!!

DSC_0032

Υλικά
για την κρέμα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 φορές το κουτί του εβαπορέ με νερό
1 φορά το κουτί του εβαπορέ ΚΑΚΑΟ
2 φορές το κουτί του εβαπορέ ζάχαρη
1 φορά το κουτί του εβαπορέ αλεύρι
2 βανίλιες

500 γρ.
KRE TORRE (φυτική σαντιγί στα ψυγεία των Σ/Μ με τις κρέμες γάλακτος)
1 διπλό πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
φουντούκια τριμμένα


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το εβαπορέ με το νερό.

DSC_0002


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και
τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

DSC_0001

DSC_0005

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε την
κρέμα μέχρι να πήξει.

DSC_0009

Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν είναι έτοιμη και αφήνουμε να σταθεί
και να κρυώσει καλά σκεπάζοντας με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας.
Σε μεγάλο,βαθύ μπολ σπάμε τα σαβαγιάρ  σε κομμάτια(δεν τα βάζουμε
όλα κρατάμε 5-6 γιατί είναι πολλά).

DSC_0008

Αδειάζουμε από πάνω την κρύα κρέμα σοκολάτας.

DSC_0010


Καλύπτουμε το γλυκό με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι.

DSC_0011

Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να ενωθούν οι γεύσεις.

DSC_0030

18 σχόλια:

  1. Είναι τόσο εύκολο ή το παρουσίασες τόσο ωραία που με προκαλεί?? Δεν το έχω με τη ζαχαροπλαστική αλλά αυτό θα το δοκιμάσω! Δείχνει εφικτό για τις ικανότητές μου! Καλή συνέχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Μου φαίνεται πολύ ωραίο, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τα στέρεα υλικά (δηλαδή ζάχαρη, κακάο και αλεύρι) σε γραμμάρια πόσο περίπου είναι, γιατί μου φαίνεται λίγο δύσκολο να γεμίσω το κουτί του εβαπορέ με κακάο κλπ.

    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Δες πόσα ml είναι το κουτί του εβαπορέ σου και μετά σε μια κούπα - μεζούρα βάζεις την αντίστοιχη ποσότητα.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα, μου φαίνεται πολύ ωραίο, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τα στέρεα υλικά (κακάο, αλεύρι και ζάχαρη) πόσα περίπου είναι σε γραμμάρια γιατί μου φαίνεται λίγο δύσκολο να γεμίσω ένα κουτί εβαπορέ με κακάο κλπ. Ή ας πούμε θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο ως δοσομετρητή?

    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όντως πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή και με απλά υλικά που μπορεί να έχεις στην κουζίνα σου. Αναρωτιέμαι χωρίς να την έχω δοκιμάσει το αισθάνεσαι το κακάο στη γεύση ή όχι? Και αν ναι, μπορούμε να βάλουμε κάπου σοκολάτα για να εξισορροπήσουμε αυτή τη γεύση? Θα τη δοκιμάσω ούτως ή άλλως!

    Καλές γιορτές και καλό κουράγιο στις δουλειές σου Αλεξάνδρα!

    Σταυρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ενδιαφέρουσα η κρέμα του πειραγμένου προφιτερόλ, αγαπητή Αλεξάνδρα.
    Θα την δοκιμάσω σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Xαίρομαι που επέστρεψες Αλεξάνδρα μου!
    Μου έλειψαν οι υπέροχες ιδέες σου και οι νόστιμες συνταγές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά έφτιαξα την συνταγή εχτές το βράδυ, για να κεράσω το γλυκό σήμερα για τη γιορτή της κόρης μου. Αντικατέστησα το ένα κουτί του εβαπορέ ως δοσομετρητή με μία κούπα γάλακτος για να μετρήσω τα στέρεα υλικά. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, το κακάο δεν το αισθάνεσαι στη γεύση, είναι σχετικά οικονομικό και βγαίνει μεγάλη ποσότητα. Την επόμενη φορά θα το μοιράσω σε μπολάκια και θα είναι ατομικά προφιτερόλ. Πραγματικά πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ 1 ΚΟΥΤΙ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΤΙ ή ΤΟ ΜΙΚΡΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου αρέσει πολύ αυτή η συνταγή και σκοπεύω να τη φτιάξω για τις γιορτες! Να ρωτήσω κάτι, τα σαβαγιάρ μαλακώνουν λίγο? Ελπίζω να μη μένουν σκληρά επειδη η κρέμα προστίθεται κρύα. Ευχαριστώ πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Really your post is very interesting and informative.I ll surely keep visiting..Love your recipe.

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα!Υπέροχο και πολύ...μιαμι μπλογκ!!! :D
    Έχεις βραβειάκι!!!
    http://www.mydreamland.gr/%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%B9/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελειο !!Το εκανα για δεύτερη φορά προχτές και βγήκε καλύτερο από την πρώτη .Τα φουντουκια τα καβούρδισα ελαφρά στο γκριλ και στην κρέμα προσθέσα λίγο νερό παραπάνω,περίπου 50 ml. Τα σαβουαγιάρ μαλακώνουν όσο πρέπει φίλη amelie μην τα φοβάσαι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φαινεται νοστιμοτατο!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τέλειοοοοο, ελαφρύ,δροσερό δέχτηκε μόνο θετικά σχόλια από τους φίλους μας...όσο για τα σαβαγιάρ για τα οποία ανησυχούσα και εγώ μαλάκωσαν εντελώς,ευχαριστούμε Αλεξάνδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τέλειο θεϊκό σε ευχαριστώ και πετυχαίνει πάντοτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...