Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κλέφτικο

Αυθεντική ή όχι αυτή η συνταγή,
μία είναι η ουσία: αυτό το πιάτο“κλέβει” καρδιές!!!


DSCN4113

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε κύβους
125 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
300 γρ. λαχανικά σε κύβους (καρότο,σέλινο,κρεμμύδια,πιπεριές,αρακά)
1 κ.σ. αλεύρι
125 γρ. κρασί
ρίγανη
θυμάρι
μαϊντανό
κόλιανδρο
αλάτι,πιπέρι
νερό ζεστό
350 γρ. τυριά σε κύβους (γραβιέρα,λαδοτύρι,μυζήθρα ή μια ποικιλία τυριών της αρεσκείας σας)
1 πακέτο σφολιάτας των 2 φύλλων


Εκτέλεση
Σοτάρουμε το μοσχαράκι με το βούτυρο ή το λάδι.

DSCN4087

Προσθέτουμε τα λαχανικά σε κύβους (καρότα,σέλινο,κρεμμύδια,
πιπεριές,αρακά). 

DSCN4095

DSCN4088

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι,ανακατεύουμε καλά,
ρίχνουμε κρασί,νερό,μπαχαρικά και αφήνουμε να
βράσει σε μέτρια φωτιά και να ψηθεί το κρέας.

DSCN4089

DSCN4092

DSCN4094

Όταν ψηθεί το κρέας και τραβήξει τη σάλτσα (θέλουμε
να είναι σχετικά στεγνό,γιατί θα μπει σε σφολιάτα),
ρίχνουμε τα τυριά σε κύβους και δυο σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
Ανακατεύουμε καλά να μαλακώσουν τα τυριά και να πάει
παντού το σκόρδο.
Αφήνουμε το φαγητό για λίγο να κρυώσει αρκετά.

DSCN4107

Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτα,το κόβουμε στα τέσσερα,

DSCN4109

βάζουμε το κρεατάκι (όσο θα βάζαμε σε μία μερίδα),

DSCN4110

κλείνουμε τη σφολιάτα σαν πουγκί και ψήνουμε στους
160 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο.

DSCN4111

DSCN4112

Η συνταγή βγάζει 8 με 10 μερίδες.
Απολαύστε τη!!!

DSCN4127

Συνταγή από τη φίλη μου Ειρήνη.

6 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμο! Όμορφη αισθητική και επιπλέον μ'αρέσει η αναλυτική παρουσίαση βήμα-βήμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο φαγητό, πεντανόστιμο ενθουσίασα πάλι με τη συνταγή σου Αλεξάνδρα! Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για τις τέλειες συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό! Σε τραπέζι 18 ατόμων όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα! Μπράβο Αλεξάνδρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορουνμε να γεμισουμε τα πουγκακια κ ν το βακουμε καταψυξη;
    Να μεινει μονο τ ψησιμο δλδ μετα. . ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...