Πέρασαν αλλά………θα ξανάρθουν!!!!!
351 και σήμερα!
![DSC_0065 DSC_0065](//lh6.ggpht.com/-bY2goekDvMY/TwnPfSUXYfI/AAAAAAAAR50/QWJT5OO8jbs/DSC_0065_thumb2.jpg?imgmax=800)
Υλικά
για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
625 ml. νερό
100 γρ. μέλι
50 γρ. γλυκόζη
για το μείγμα:
230 γρ. ζάχαρη
3 γρ. σόδα
210 γρ. χυμό πορτοκαλιού
385 γρ. λάδι
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
10 γρ. κονιάκ
10 γρ. μπέικιν
700 γρ. περίπου αλεύρι για όλες της χρήσεις
175 γρ. σιμιγδάλι
για το πασπάλισμα:
1 κούπα καρύδια αλεσμένα και ανακατεμένα με
1/2 κ.γ. κανέλα και
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι.
Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά (υπολογίζουμε το
χρόνο από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα).
![DSC_0001 DSC_0001](//lh6.ggpht.com/-ItM27z_FH48/TwnPgzOpGII/AAAAAAAAR6A/2bJA02qw2g4/DSC_0001_thumb4.jpg?imgmax=800)
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και τη γλυκόζη.
Ανακατεύουμε.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!
![DSC_0003 DSC_0003](//lh4.ggpht.com/-rzB8cAMgbJk/TwnPjOluWQI/AAAAAAAAR6U/3SYTtZy5G-A/DSC_0003_thumb4.jpg?imgmax=800)
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το λάδι,τα μπαχαρικά,το ξύσμα,το κονιάκ και ανακατεύουμε.
![DSC_0004 DSC_0004](//lh3.ggpht.com/-ffoC2ENnhBs/TwnPlrBfP0I/AAAAAAAAR6k/EI_y4NfcBGQ/DSC_0004_thumb3.jpg?imgmax=800)
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη σόδα και το χυμό πορτοκαλιού.
Μόλις αρχίσει το μείγμα να αφρίζει,το ρίχνουμε στο μπολ με το λάδι.
![DSC_0005 DSC_0005](//lh5.ggpht.com/-FfN5vzviURA/TwnPnubtWGI/AAAAAAAAR60/GdEFoF4z3XE/DSC_0005_thumb3.jpg?imgmax=800)
Ανακατεύουμε 600 γρ. από το αλεύρι μας με το μπέικιν και το
![DSC_0006 DSC_0006](//lh5.ggpht.com/-hOFeLJOrgZ4/TwnPpoUBsZI/AAAAAAAAR7E/kEAc35-i3OQ/DSC_0006_thumb3.jpg?imgmax=800)
προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του λαδιού.Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
![DSC_0008 DSC_0008](//lh4.ggpht.com/-xsKqwGAtrQE/TwnPtX1hVZI/AAAAAAAAR7k/zZlnCnSUygk/DSC_0008_thumb3.jpg?imgmax=800)
Προσθέτουμε επιπλέον όσο αλεύρι θα χρειαστεί μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει
από το μπολ και τα χέρια μας.
![DSC_0009 DSC_0009](//lh5.ggpht.com/-KgGaUYJS8jg/TwnPwJkHTkI/AAAAAAAAR70/U164JM2vUx4/DSC_0009_thumb3.jpg?imgmax=800)
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μικρά κομμάτια και της δίνουμε το σχήμα που ξέρουμε.
Αραδιάζουμε σε ταψί αφήνοντας απόσταση ανάμεσα τους.
![DSC_0010 DSC_0010](//lh4.ggpht.com/-NxYYPC26HZQ/TwnPzStFFEI/AAAAAAAAR8Q/vSzASieTRNU/DSC_0010_thumb3.jpg?imgmax=800)
Με ένα πιρούνι τρυπάμε 3-4 φορές την επιφάνεια.Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 170 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 30 λεπτά
ή ώσπου να πάρουν όμορφο χρώμα.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Με ένα πιρούνι γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να σιροπιαστούν καλά.
Βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικο από το μείγμα
καρύδι-κανέλα-γαρίφαλο.
ΣΗΜ:Η συνταγή δίνει περίπου 60 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος
που θα πλάσουμε τα μελομακάρονα.
![DSC_0066 DSC_0066](//lh5.ggpht.com/-qmFonKKvvo4/TwnP7jb1U7I/AAAAAAAAR9Q/GtnxcTnxiFU/DSC_0066_thumb5.jpg?imgmax=800)
Συνταγή βραβευμένη από το ΤΟΡ CHEF.
351 και σήμερα!
![DSC_0065 DSC_0065](http://lh6.ggpht.com/-bY2goekDvMY/TwnPfSUXYfI/AAAAAAAAR50/QWJT5OO8jbs/DSC_0065_thumb2.jpg?imgmax=800)
Υλικά
για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
625 ml. νερό
100 γρ. μέλι
50 γρ. γλυκόζη
για το μείγμα:
230 γρ. ζάχαρη
3 γρ. σόδα
210 γρ. χυμό πορτοκαλιού
385 γρ. λάδι
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
10 γρ. κονιάκ
10 γρ. μπέικιν
700 γρ. περίπου αλεύρι για όλες της χρήσεις
175 γρ. σιμιγδάλι
για το πασπάλισμα:
1 κούπα καρύδια αλεσμένα και ανακατεμένα με
1/2 κ.γ. κανέλα και
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι.
Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά (υπολογίζουμε το
χρόνο από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα).
![DSC_0001 DSC_0001](http://lh6.ggpht.com/-ItM27z_FH48/TwnPgzOpGII/AAAAAAAAR6A/2bJA02qw2g4/DSC_0001_thumb4.jpg?imgmax=800)
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και τη γλυκόζη.
Ανακατεύουμε.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!
![DSC_0003 DSC_0003](http://lh4.ggpht.com/-rzB8cAMgbJk/TwnPjOluWQI/AAAAAAAAR6U/3SYTtZy5G-A/DSC_0003_thumb4.jpg?imgmax=800)
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το λάδι,τα μπαχαρικά,το ξύσμα,το κονιάκ και ανακατεύουμε.
![DSC_0004 DSC_0004](http://lh3.ggpht.com/-ffoC2ENnhBs/TwnPlrBfP0I/AAAAAAAAR6k/EI_y4NfcBGQ/DSC_0004_thumb3.jpg?imgmax=800)
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη σόδα και το χυμό πορτοκαλιού.
Μόλις αρχίσει το μείγμα να αφρίζει,το ρίχνουμε στο μπολ με το λάδι.
![DSC_0005 DSC_0005](http://lh5.ggpht.com/-FfN5vzviURA/TwnPnubtWGI/AAAAAAAAR60/GdEFoF4z3XE/DSC_0005_thumb3.jpg?imgmax=800)
Ανακατεύουμε 600 γρ. από το αλεύρι μας με το μπέικιν και το
![DSC_0006 DSC_0006](http://lh5.ggpht.com/-hOFeLJOrgZ4/TwnPpoUBsZI/AAAAAAAAR7E/kEAc35-i3OQ/DSC_0006_thumb3.jpg?imgmax=800)
προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του λαδιού.Ανακατεύουμε.
![DSC_0007 DSC_0007](http://lh6.ggpht.com/-cCZc9-Tsr5s/TwnPrnSmTAI/AAAAAAAAR7U/cSfwBzEtxqw/DSC_0007_thumb3.jpg?imgmax=800)
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
![DSC_0008 DSC_0008](http://lh4.ggpht.com/-xsKqwGAtrQE/TwnPtX1hVZI/AAAAAAAAR7k/zZlnCnSUygk/DSC_0008_thumb3.jpg?imgmax=800)
Προσθέτουμε επιπλέον όσο αλεύρι θα χρειαστεί μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει
από το μπολ και τα χέρια μας.
![DSC_0009 DSC_0009](http://lh5.ggpht.com/-KgGaUYJS8jg/TwnPwJkHTkI/AAAAAAAAR70/U164JM2vUx4/DSC_0009_thumb3.jpg?imgmax=800)
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μικρά κομμάτια και της δίνουμε το σχήμα που ξέρουμε.
Αραδιάζουμε σε ταψί αφήνοντας απόσταση ανάμεσα τους.
![DSC_0010 DSC_0010](http://lh4.ggpht.com/-NxYYPC26HZQ/TwnPzStFFEI/AAAAAAAAR8Q/vSzASieTRNU/DSC_0010_thumb3.jpg?imgmax=800)
Με ένα πιρούνι τρυπάμε 3-4 φορές την επιφάνεια.Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 170 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 30 λεπτά
ή ώσπου να πάρουν όμορφο χρώμα.
![DSC_0011 DSC_0011](http://lh3.ggpht.com/-5bbE9iOC0RQ/TwnP1gg_7XI/AAAAAAAAR8g/QDtRA6Ybucc/DSC_0011_thumb4.jpg?imgmax=800)
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Με ένα πιρούνι γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να σιροπιαστούν καλά.
![DSC_0012 DSC_0012](http://lh3.ggpht.com/-wO4EBd98WxM/TwnP4H6N2dI/AAAAAAAAR8w/5thPkmIwR6A/DSC_0012_thumb3.jpg?imgmax=800)
Βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικο από το μείγμα
καρύδι-κανέλα-γαρίφαλο.
![DSC_0064 DSC_0064](http://lh5.ggpht.com/-XD2bW3hioz0/TwnP5ynIlmI/AAAAAAAAR9A/12uXIo4agFQ/DSC_0064_thumb1.jpg?imgmax=800)
ΣΗΜ:Η συνταγή δίνει περίπου 60 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος
που θα πλάσουμε τα μελομακάρονα.
![DSC_0066 DSC_0066](http://lh5.ggpht.com/-qmFonKKvvo4/TwnP7jb1U7I/AAAAAAAAR9Q/GtnxcTnxiFU/DSC_0066_thumb5.jpg?imgmax=800)
Συνταγή βραβευμένη από το ΤΟΡ CHEF.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου