Ένα-ένα τα κομμάτια παρακαλώ!
![DSC_0005 DSC_0005](//lh6.ggpht.com/-WM5WZweU3Bw/T0z9Y-oKu_I/AAAAAAAATbg/DV_dL7-IAB0/DSC_0005_thumb8.jpg?imgmax=800)
Υλικά
1 κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι των 20 γρ. baking powder
4 αβγά
3/4 από 1 κ.γ. μαστίχα Χίου
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για 4 λεπτά
στη δυνατή ταχύτητα.
![DSC_0020 DSC_0020](//lh4.ggpht.com/-nO-Wl4GNMow/T0z9cDyzLfI/AAAAAAAATbw/_jUgnfv93Jc/DSC_0020_thumb3.jpg?imgmax=800)
Αδειάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 25 εκ.
![DSC_0021 DSC_0021](//lh5.ggpht.com/-q9RP5PXcsTs/T0z9ePvUNhI/AAAAAAAATcA/CpSzhcEmFco/DSC_0021_thumb8.jpg?imgmax=800)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω-κάτω,για περίπου 50-60 λεπτά ή ώσπου να βγαίνει καθαρή μια
οδοντογλυφίδα αν την βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και το
αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
![DSC_0015 DSC_0015](//lh5.ggpht.com/-5mWKjuCFqKk/T0z9jCrsXpI/AAAAAAAATcg/rGvNZdQ9SMg/DSC_0015_thumb10.jpg?imgmax=800)
ΣΗΜ:Εξαιρετική συνταγή και για βασιλόπιτα την περίοδο των Χριστουγέννων,
αν αντικαταστήσετε το σπορέλαιο με βούτυρο και ψήσετε το μείγμα σε ταψάκι
με διάμετρο 28 εκ.
![DSC_0005 DSC_0005](http://lh6.ggpht.com/-WM5WZweU3Bw/T0z9Y-oKu_I/AAAAAAAATbg/DV_dL7-IAB0/DSC_0005_thumb8.jpg?imgmax=800)
Υλικά
1 κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι των 20 γρ. baking powder
4 αβγά
3/4 από 1 κ.γ. μαστίχα Χίου
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για 4 λεπτά
στη δυνατή ταχύτητα.
![DSC_0020 DSC_0020](http://lh4.ggpht.com/-nO-Wl4GNMow/T0z9cDyzLfI/AAAAAAAATbw/_jUgnfv93Jc/DSC_0020_thumb3.jpg?imgmax=800)
Αδειάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 25 εκ.
![DSC_0021 DSC_0021](http://lh5.ggpht.com/-q9RP5PXcsTs/T0z9ePvUNhI/AAAAAAAATcA/CpSzhcEmFco/DSC_0021_thumb8.jpg?imgmax=800)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω-κάτω,για περίπου 50-60 λεπτά ή ώσπου να βγαίνει καθαρή μια
οδοντογλυφίδα αν την βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
![DSC_0001 DSC_0001](http://lh6.ggpht.com/-GRbHHw6_u9c/T0z9gmGjUUI/AAAAAAAATcQ/11fEJ-Oc8wE/DSC_0001_thumb3.jpg?imgmax=800)
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και το
αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
![DSC_0015 DSC_0015](http://lh5.ggpht.com/-5mWKjuCFqKk/T0z9jCrsXpI/AAAAAAAATcg/rGvNZdQ9SMg/DSC_0015_thumb10.jpg?imgmax=800)
ΣΗΜ:Εξαιρετική συνταγή και για βασιλόπιτα την περίοδο των Χριστουγέννων,
αν αντικαταστήσετε το σπορέλαιο με βούτυρο και ψήσετε το μείγμα σε ταψάκι
με διάμετρο 28 εκ.
![DSC_0017 DSC_0017](http://lh4.ggpht.com/-RBpxTpYxsnE/T0z9ldD-XdI/AAAAAAAATcw/fLKyUX-hlo4/DSC_0017_thumb8.jpg?imgmax=800)
Το έκανα με άρωμα και γλάσσο λεμονιού.ΤΕΛΕΙΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφράτο,πολύ αφράτο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με το φανταστικό άρωμα μαστίχας!!!
Αλεξάνδρα μου,ένα ακόμα ΤΕΛΕΙΟ ΚΕΙΚ!!!
Μπράβο!!!
Φοβερό κέικ, αυτή η άτιμη η μαστίχα μοσχοβολάει! Πολύ καλή συνταγή ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα και χρονια πολλα! Αν βαλουμε βουτυρο παλι ολα μαζι τα υλικα στο μιξερ θα τα χτυπησουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν σου αρεσει η μαστιχα αυτο ειναι το κεικ σου Αλεξανδρα μου! Το εχω φτιαξει αρκετες φορες και παντα το απολαμβανω λες και ειναι η 1η φορα! Μοσχομυριζει, ειναι υπερ αφρατο, υπερ φουσκωτο, εχει φανταστικη υφη..ε να μην αναφερω και τη ευκολια της παρασκευης!? Ε θα το αναφερω, ειναι πανευκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστουμε πολυ ακομα μια φορα Αλεξανδρα!
Καλη Χρονια σου ευχομαι! Με υγεια, ευτυχια, αγαπη και μονο χαρες για εσενα και την οικογενεια σου! Εξακολουθω και ειμαι φανατικη θαυμαστρια σου!!
Σε φιλω πολυ πολυ!
Εβιτα
Τέλειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή