Μήπως την ψάχνατε;
![DSC_0038 DSC_0038](http://lh4.ggpht.com/-WWdSOtf01y4/T5gRZE4rd6I/AAAAAAAAUhY/f7oUf21o-e0/DSC_0038_thumb6.jpg?imgmax=800)
Υλικά
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
για την κρέμα
2 αβγά
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 baking powder(20 γρ.)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
για το σιρόπι
2 1/2 κούπας νερό
2 κούπες ζάχαρη
φλούδα από 3 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ
για 5 λεπτά.
![DSC_0045 DSC_0045](http://lh6.ggpht.com/-4lcATp7VNOc/T5gRenzTiJI/AAAAAAAAUhs/nYW4pw9u-Uc/DSC_0045_thumb3.jpg?imgmax=800)
Βγάζουμε από την κατάψυξη τα φύλλα και όπως είναι παγωμένα τα σπάμε με το
χέρι σε ακατάστατα κομμάτια.
![DSC_0047 DSC_0047](http://lh3.ggpht.com/-PkIP1jcfCus/T5gRhTMp62I/AAAAAAAAUh8/MBQW_NZmh0o/DSC_0047_thumb3.jpg?imgmax=800)
Αδειάζουμε τα φύλλα μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε.
![DSC_0048 DSC_0048](http://lh6.ggpht.com/-54IxXkYCnYo/T5gRjqUb31I/AAAAAAAAUiM/2d3dGjtO4go/DSC_0048_thumb3.jpg?imgmax=800)
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι με διαστάσεις 33x27 εκ.
![DSC_0049 DSC_0049](http://lh4.ggpht.com/-9qRI3GDdq1U/T5gRmk01L3I/AAAAAAAAUic/8gYCFpW_RbY/DSC_0049_thumb3.jpg?imgmax=800)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,με αντιστάσεις πάνω κάτω,στους 175
βαθμούς C για 3 τέταρτα.Το γλυκό πρέπει αν πάρει όμορφο σκούρο χρώμα,
όπως στη φωτογραφία.
Προσοχή:Όχι να καεί,να πάρει σκούρο χρώμα.
![DSC_0002 DSC_0002](http://lh5.ggpht.com/-FDNRTh8Hp0E/T5gRq1jZpXI/AAAAAAAAUis/hjdMM9LA_qk/DSC_0002_thumb3.jpg?imgmax=800)
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για 7-8 λεπτά
(μετράμε από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).
![DSC_0051 DSC_0051](http://lh3.ggpht.com/-61XfqAC5_Zw/T5gRtm2wIoI/AAAAAAAAUi8/ZJSk11nl1W0/DSC_0051_thumb3.jpg?imgmax=800)
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να το απορροφήσει.
![DSC_0003 DSC_0003](http://lh5.ggpht.com/-B_IXOU4SOfM/T5gRyM-4NMI/AAAAAAAAUjM/EnCzN5JpJFc/DSC_0003_thumb3.jpg?imgmax=800)
![DSC_0004 DSC_0004](http://lh6.ggpht.com/-Gdvb1QI0XB0/T5gR1OZhR7I/AAAAAAAAUjc/gau3e0bUOIk/DSC_0004_thumb3.jpg?imgmax=800)
Όταν κρυώσει σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.
![DSC_0029 DSC_0029](http://lh4.ggpht.com/-Kj5HnYH1ZgU/T5gR3oHlc7I/AAAAAAAAUjs/6-wEWSW-NuM/DSC_0029_thumb2.jpg?imgmax=800)
Το τέλειο γλυκό και πολύ εύκολα γίνεται Σ'ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΟ-ΒΕ-ΡΗ !!! Δεν έχω λόγια!! Εύκολη, ζουμερή δεν μπορώ να σταματήσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο !!
=)
Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε τον χυμό από το πορτοκάλι στο σιρόπι ή στο μείγμα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ,
Σύλβια
Καλησπέρα Σύλβια.
ΔιαγραφήΚαι βέβαια μπορεις να το κάνεις γιατί όχι.
Τέλεια θα σου γίνει.
Περιμένω τις εντυπώσεις σου..
Καλό απόγευμα,
Α.
μπραβο τελειο
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστω πολυ.μοσχομυρίζει κιόλας το σπίτι!!!Μόνο θα ήθελα να ρωτήσω αντί για φύλλο Βηρυτού μπορώ να χρησιμοποιήσω φύλλο κρούστας με εγγυημένο αποτέλεσμα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Νέλλη μου :)
ΔιαγραφήΝαι,και βεβαια μπορεις!
Α.
Μπορώ να ψησω την πορτοκαλοπιτα και να την βάλω στην κατάψυξη ?
ΑπάντησηΔιαγραφή