Υπέροχο
φαγητό!!!
Υλικά
γάλα
πατάτες
για το ταψί
κρέμα γάλακτος
γάλα
γκούντα
έμενταλ
παρμεζάνα
αλάτι,πιπέρι
σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε γάλα και προσθέτουμε τις καθαρισμένες πατάτες.
Σε μέτρια θερμοκρασία βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
![DSC_0009 DSC_0009](//lh5.ggpht.com/-UXGpQnjt4-k/T2tQ6IUhLWI/AAAAAAAAUDc/tWZKAA8u854/DSC_0009_thumb3.jpg?imgmax=800)
Όταν είναι έτοιμες,βγάζουμε από την κατσαρόλα,αφήνουμε λίγο να κρυώσουν,
τις κόβουμε σε ροδέλες και τις αραδιάζουμε στο ταψί μας.
![DSC_0014 DSC_0014](//lh5.ggpht.com/-tAyAA7bjQLU/T2tQ8PMd94I/AAAAAAAAUDs/R1zhHRgHVW8/DSC_0014_thumb3.jpg?imgmax=800)
Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και σκόρδο.
![DSC_0015 DSC_0015](//lh3.ggpht.com/-oWO-1VgH2PA/T2tQ_1kMyuI/AAAAAAAAUD8/ffkE1ZtwAXQ/DSC_0015_thumb3.jpg?imgmax=800)
Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα με γάλα από αυτό που βράσαμε τις πατάτες
(αν δεν είναι αρκετό,προσθέτουμε επιπλέον)και τα τυριά.
![DSC_0016 DSC_0016](//lh6.ggpht.com/-nVH_9EEEJXE/T2tRDJquYhI/AAAAAAAAUEM/k9YLy503vKY/DSC_0016_thumb3.jpg?imgmax=800)
Αδειάζουμε στο ταψί.Το μείγμα πρέπει να σκεπάζει ελαφρά τις πατάτες.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180-200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω, μέχρι να απορροφηθούν
όλα τα υγρά.
![DSC_0017 DSC_0017](//lh5.ggpht.com/-34k1cQt1UCM/T2tRFIxJUyI/AAAAAAAAUEc/WDjBDv5DVcI/DSC_0017_thumb3.jpg?imgmax=800)
Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζουμε να πάρει χρώμα το
φαγητό και στην επιφάνεια.
ΣΗΜ:Τα υλικά της συνταγής είναι σχετικά και εξαρτώνται κάθε φορά από την ποσότητα
φαγητού που φτιάχνουμε,αυξομειώνουμε λοιπόν ανάλογα.
![DSC_0065 DSC_0065](//lh5.ggpht.com/-ZPfrsDZA_Mo/T2tRKpBL-9I/AAAAAAAAUE8/ouu5W4AGXFw/DSC_0065_thumb9.jpg?imgmax=800)
![DSC_0087 DSC_0087](http://lh3.ggpht.com/-H99aSMype8g/T2tQ4PavYHI/AAAAAAAAUDM/fpWNARqMma4/DSC_0087_thumb6.jpg?imgmax=800)
Υλικά
γάλα
πατάτες
για το ταψί
κρέμα γάλακτος
γάλα
γκούντα
έμενταλ
παρμεζάνα
αλάτι,πιπέρι
σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε γάλα και προσθέτουμε τις καθαρισμένες πατάτες.
Σε μέτρια θερμοκρασία βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
![DSC_0009 DSC_0009](http://lh5.ggpht.com/-UXGpQnjt4-k/T2tQ6IUhLWI/AAAAAAAAUDc/tWZKAA8u854/DSC_0009_thumb3.jpg?imgmax=800)
Όταν είναι έτοιμες,βγάζουμε από την κατσαρόλα,αφήνουμε λίγο να κρυώσουν,
τις κόβουμε σε ροδέλες και τις αραδιάζουμε στο ταψί μας.
![DSC_0014 DSC_0014](http://lh5.ggpht.com/-tAyAA7bjQLU/T2tQ8PMd94I/AAAAAAAAUDs/R1zhHRgHVW8/DSC_0014_thumb3.jpg?imgmax=800)
Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και σκόρδο.
![DSC_0015 DSC_0015](http://lh3.ggpht.com/-oWO-1VgH2PA/T2tQ_1kMyuI/AAAAAAAAUD8/ffkE1ZtwAXQ/DSC_0015_thumb3.jpg?imgmax=800)
Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα με γάλα από αυτό που βράσαμε τις πατάτες
(αν δεν είναι αρκετό,προσθέτουμε επιπλέον)και τα τυριά.
![DSC_0016 DSC_0016](http://lh6.ggpht.com/-nVH_9EEEJXE/T2tRDJquYhI/AAAAAAAAUEM/k9YLy503vKY/DSC_0016_thumb3.jpg?imgmax=800)
Αδειάζουμε στο ταψί.Το μείγμα πρέπει να σκεπάζει ελαφρά τις πατάτες.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180-200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω, μέχρι να απορροφηθούν
όλα τα υγρά.
![DSC_0017 DSC_0017](http://lh5.ggpht.com/-34k1cQt1UCM/T2tRFIxJUyI/AAAAAAAAUEc/WDjBDv5DVcI/DSC_0017_thumb3.jpg?imgmax=800)
Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζουμε να πάρει χρώμα το
φαγητό και στην επιφάνεια.
![DSC_0089 DSC_0089](http://lh5.ggpht.com/-CTgiwUK5344/T2tRHluP3UI/AAAAAAAAUEo/bBl-fZNOkFA/DSC_0089_thumb6.jpg?imgmax=800)
ΣΗΜ:Τα υλικά της συνταγής είναι σχετικά και εξαρτώνται κάθε φορά από την ποσότητα
φαγητού που φτιάχνουμε,αυξομειώνουμε λοιπόν ανάλογα.
![DSC_0065 DSC_0065](http://lh5.ggpht.com/-ZPfrsDZA_Mo/T2tRKpBL-9I/AAAAAAAAUE8/ouu5W4AGXFw/DSC_0065_thumb9.jpg?imgmax=800)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου