….... φρέσκες ή κατεψυγμένες!!
![DSC_0058 DSC_0058](//lh6.ggpht.com/-M-if2k82Ye8/TxbtnVFKTGI/AAAAAAAASP8/j9Yu5UEZjj8/DSC_0058_thumb2.jpg?imgmax=800)
Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας μαργαρίνη
1 1/2 κούπας φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες(αλεσμένες στο μούλτι)
1 βανιλίνη ή 2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα αβγά με ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Πολτοποιούμε τις φράουλες
![DSC_0011 DSC_0011](//lh4.ggpht.com/-t45NmAm7UZw/TxbtuAYNfKI/AAAAAAAASQs/hh_D-DVlHaI/DSC_0011_thumb3.jpg?imgmax=800)
και ρίχνουμε τον πουρέ τους στο μείγμα του μπολ
![DSC_0013 DSC_0013](//lh5.ggpht.com/-J5VarPMK05o/TxbtwHRKxBI/AAAAAAAASQ8/zjp4BQdc2aU/DSC_0013_thumb3.jpg?imgmax=800)
μαζί με τη βανιλίνη και το ξύσμα λεμονιού.
Τέλος, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε με πολλή προσοχή
στη σιγανή ταχύτητα του μίξερ ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλη φόρμα με διάμετρο 25 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 50 λεπτά.
Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας και αν είναι έτοιμο, το βγάζουμε
από το φούρνο.
![DSC_0045 DSC_0045](//lh6.ggpht.com/-ga58fdlWpbQ/Txbt4xNsgZI/AAAAAAAASR8/g06FXg7vIzo/DSC_0045_thumb2.jpg?imgmax=800)
Αφήνουμε να σταθεί λίγο και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει
εντελώς.Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη.
![DSC_0054 DSC_0054](//lh5.ggpht.com/-FFi8zhFmYig/Txbt7vPMf7I/AAAAAAAASSM/JrPy6XLAv-w/DSC_0054_thumb3.jpg?imgmax=800)
Η συνταγή είναι του Β. Δρίσκα
![DSC_0058 DSC_0058](http://lh6.ggpht.com/-M-if2k82Ye8/TxbtnVFKTGI/AAAAAAAASP8/j9Yu5UEZjj8/DSC_0058_thumb2.jpg?imgmax=800)
Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας μαργαρίνη
1 1/2 κούπας φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες(αλεσμένες στο μούλτι)
1 βανιλίνη ή 2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα αβγά με ζάχαρη.
![DSC_0009 DSC_0009](http://lh5.ggpht.com/-uIfb4fcCPQM/Txbtpe1hixI/AAAAAAAASQM/We1hrW2aduI/DSC_0009_thumb3.jpg?imgmax=800)
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
![DSC_0010 DSC_0010](http://lh4.ggpht.com/-tBrqPFY_CuQ/TxbtrZqkGpI/AAAAAAAASQc/hFvUCrWpbio/DSC_0010_thumb4.jpg?imgmax=800)
Πολτοποιούμε τις φράουλες
![DSC_0011 DSC_0011](http://lh4.ggpht.com/-t45NmAm7UZw/TxbtuAYNfKI/AAAAAAAASQs/hh_D-DVlHaI/DSC_0011_thumb3.jpg?imgmax=800)
και ρίχνουμε τον πουρέ τους στο μείγμα του μπολ
![DSC_0013 DSC_0013](http://lh5.ggpht.com/-J5VarPMK05o/TxbtwHRKxBI/AAAAAAAASQ8/zjp4BQdc2aU/DSC_0013_thumb3.jpg?imgmax=800)
μαζί με τη βανιλίνη και το ξύσμα λεμονιού.
![DSC_0014 DSC_0014](http://lh3.ggpht.com/-B8R48DjnmGM/Txbty9ch0JI/AAAAAAAASRM/1d35CnQt_nc/DSC_0014_thumb3.jpg?imgmax=800)
Τέλος, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε με πολλή προσοχή
στη σιγανή ταχύτητα του μίξερ ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
![DSC_0015 DSC_0015](http://lh5.ggpht.com/-lBt1RJNaabc/Txbt0wInv7I/AAAAAAAASRY/RFVGAwbWELc/DSC_0015_thumb3.jpg?imgmax=800)
Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλη φόρμα με διάμετρο 25 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 50 λεπτά.
![DSC_0016 DSC_0016](http://lh5.ggpht.com/-GYdEJ7felEY/Txbt25xzYfI/AAAAAAAASRs/807IaC6c3ic/DSC_0016_thumb3.jpg?imgmax=800)
Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας και αν είναι έτοιμο, το βγάζουμε
από το φούρνο.
![DSC_0045 DSC_0045](http://lh6.ggpht.com/-ga58fdlWpbQ/Txbt4xNsgZI/AAAAAAAASR8/g06FXg7vIzo/DSC_0045_thumb2.jpg?imgmax=800)
Αφήνουμε να σταθεί λίγο και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει
εντελώς.Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη.
![DSC_0054 DSC_0054](http://lh5.ggpht.com/-FFi8zhFmYig/Txbt7vPMf7I/AAAAAAAASSM/JrPy6XLAv-w/DSC_0054_thumb3.jpg?imgmax=800)
Η συνταγή είναι του Β. Δρίσκα
Αγαπητη μου Αλεξανδρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη Δευτερα επαθα φραουλενιο υπερ-καταναλωτισμο!!! Κατι σαν αμοκ..κ δεν ειναι κ το αγαπημενο μου φρουτο..φαντασου!
3 κεσεδακια των 500 gr φραουλες αγορασα!! Δεν προλαβαν καλα καλα να βγουνε κ εγω εσπευσα να τρεξω..μη τυχον κ χασω..αλλα τι να κανω που ειχα ολο το χειμωνα κολλημενες στο μυαλο μου τις συνταγες σου??? 1ον για τα μαφινς φραουλας, 2ον τα 2 κεικς (ξερεις το απλο αλλα κ το αλλο που τρεχει απο μεσα η φραουλενια κρεμα αχ αχ αχ..) κ 3ον η μαρμελαδα σου..οποτε καθησυχαζω τη συνειδηση μου ..κ ριχνω το ‘φταιξιμο’ σε εσενα!
Οποτε, η Δευτερα αφιερωθηκε σ τα μαφινς!! Τελεια!! Πολυ μου αρεσει αυτη η ζουμερη σαν υγρη υφη..
Χθες ηρθε η ωρα του απλου κεικ..παρα πολυ ωραιο κ αυτο!! Μαλλον ομως μου επεσαν πιο πολλες φραουλες κ γι’αυτο μου βγηκε πιο υγρο απο αυτο που φαινεται στη δικη σου υπεροχη φωτογραφια..δεν πειραζει..ουτε ψιχουλο δε θα μεινει..
Η μαρμελαδα επεται..δε τη γλυτωνει με τιποτα!:-)
Κ παλι συγχαρητηρια για τις υπεροχες σου συνταγες σου!
Εξακολουθω κ ανυπομονω! ;-)
Με εκτιμηση
Εβιτα
P.s Θα ηταν τελειο αν μεσα στην Σαρακοστη μπορουσες να μας ‘κερασεις’ κ μια νηστισιμη εκδοχη καποιου φραουλο κεικ!
Εβιτάκι μου καλημέρα.
ΔιαγραφήΔεν σε ξέχασα απλά είχα κάτι θεματάκια αυτές τις μέρες...
Και βέβαια μόλις βρω κάτι καλό σε νηστίσιμο φραουλοκέικ θα το ανεβάσω αμέσως!!!!!!!!!
Σου χαλάω χατίρι;
ΠΟΤΕ!!!!!
Όσο για τα υπόλοιπα που δοκίμασες ή πρόκειται να δοκιμάσεις...τι να πω..με κάνεις πολύ χαρούμενη που με εμπιστεύεσαι!!!!
Πολλά φιλάκια να εχεις μια όμορφη μέρα!!!!
Α.
Ωχ, ελπιζω τα θεματακια να εφυγαν κ να βαινουν ολα καλα για εσενα Αλεξανδρα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοτε δε μου χαλας χατιρι!! Ισα ισα!! Το ενδιαφερον, η προθυμια και η κινητοποιηση σου ειναι απαραμιλλη και συγκινητικη!! Το εκτιμω κ σε ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου!!
Οποτε μπορεσεις με τις φραουλιτσες- δεν υπαρχει βιασυνη-..αλλωστε εχω πολλεεεες ακομα καταπληκτικες συνταγες σου στα υποψιν! Φτιαχνω, φτιαχνω κ για μεγαλη μου χαρα δεν τελειωνουν! :-) :-)
Με ολα αυτα που δοκιμαζουν απο εμενα οι φιλες μου πλεον σε διαβαζουν κ ‘μαγειρευουν’ κ εκεινες κ χαιρονται (κ καμαρωνουν βεβαια) κ εκεινες με τα απιστευτα γευστικα αποτελεσματα!
Να εισαι παντα καλα Αλεξανδρα μου!..γιατι προσωπικα μεσα απο το site σου κ τις συνταγες σου γεμιζω χαρα, εμπνευση κ γινομαι δημιουργικη!
Σ’ευχαριστω πολυ ακομα μια φορα!
Χθες εφτιαξα ακομα κατι δικο σου..δε λεω τι..θα στειλω σχολιο.. ;-)
Να εχεις πολυ ομορφη ημερα!
Με εκτιμηση
Εβιτα
Αλεξανδρακι μου ομορφο μου φερανε εχτες φρεσκιες φραουλες και το εφτιαξα !! Εγινε πεντανοστιμο!!!!! γιαμι γιαμι...τελειωσε ομως πολυ γρηγορα.. ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήEλενη
Το έφτιαξα ειναι τελειο
ΑπάντησηΔιαγραφή