Γεύσεις νοσταλγίας…
![DSC_0040 DSC_0040](//lh4.ggpht.com/-XKGcnZqTskM/T3m_uahNDNI/AAAAAAAAURo/6qSQdlarKio/DSC_0040_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
Υλικά
500 γρ.αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
ελάχιστο αλάτι
1 κούπα φρέσκο βούτυρο ή γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
2 κρόκους
1/4 κούπας γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ το μισό από το αλεύρι μαζί με το baking powder
και το αλάτι.
![DSC_0002 DSC_0002](//lh3.ggpht.com/-y1aeREQ1R2A/T3m_ymH3hdI/AAAAAAAAUR4/pSxDu7WqPko/DSC_0002_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε
τμηματικά τη ζάχαρη.
![DSC_0005 DSC_0005](//lh5.ggpht.com/-34OFM1ANOBs/T3m_1pC9gxI/AAAAAAAAUSI/2VgWoSXb6Ko/DSC_0005_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέτουμε τους κρόκους,το γάλα ή το χυμό πορτοκαλιού και το άρωμα.
![DSC_0006 DSC_0006](//lh4.ggpht.com/-PV3WHUyjfy0/T3m_5hF0qOI/AAAAAAAAUSY/vjyMLvn0xvM/DSC_0006_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
![DSC_0009 DSC_0009](//lh3.ggpht.com/-idI1j3rpmIE/T3m_9PDlNKI/AAAAAAAAUSk/YB1ohLYJtJs/DSC_0009_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο μείγμα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε όσο ακόμη από το αλεύρι χρειαστεί για να πάρουμε μια
ζύμη που δεν κολλάει και πλάθεται εύκολα.
![DSC_0015 DSC_0015](//lh6.ggpht.com/-Lr1Dg70flwY/T3nAFl0GXfI/AAAAAAAAUTI/RPGzKkGorkk/DSC_0015_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανοίγουμε κομμάτια ζύμης σε κορδόνια με μήκος 20-25 εκ. και πάχος
περίπου 1 1/2 εκ.
Διπλώνουμε σε τρία μέρη και πατάμε ελαφρά τις δύο άκρες για να κολλήσουν.
![DSC_0017 DSC_0017](//lh5.ggpht.com/-VcNfnxKW6Hc/T3nALPeP7XI/AAAAAAAAUTo/sGDi-d9zgHo/DSC_0017_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και αλείφουμε με το χτυπημένο κρόκο.
![DSC_0019 DSC_0019](//lh5.ggpht.com/-AJpgvQ-dr4M/T3nARCbPWHI/AAAAAAAAUUI/8S6f470m4L4/DSC_0019_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω-κάτω,για περίπου 20 λεπτά.
![DSC_0019 DSC_0019](//lh6.ggpht.com/-2fpcCeeOpIQ/T3nAUB_A3PI/AAAAAAAAUUY/MHklNjDC9ys/DSC_0019_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
Γίνονται περίπου 36 νοστιμότατα κουλουράκια.
![DSC_0034 DSC_0034](//lh3.ggpht.com/-jnsa7mQnXKc/T3nAW3_uhcI/AAAAAAAAUUo/SyIG3XVO6iM/DSC_0034_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
Απολαμβάνουμε με τον καφέ ή το γάλα μας!
![DSC_0058 DSC_0058](//lh4.ggpht.com/-WgdfAgQhFGo/T3nAaiKYHwI/AAAAAAAAUU4/CKl0X3m9LCE/DSC_0058_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
![DSC_0040 DSC_0040](http://lh4.ggpht.com/-XKGcnZqTskM/T3m_uahNDNI/AAAAAAAAURo/6qSQdlarKio/DSC_0040_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
Υλικά
500 γρ.αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
ελάχιστο αλάτι
1 κούπα φρέσκο βούτυρο ή γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
2 κρόκους
1/4 κούπας γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ το μισό από το αλεύρι μαζί με το baking powder
και το αλάτι.
![DSC_0002 DSC_0002](http://lh3.ggpht.com/-y1aeREQ1R2A/T3m_ymH3hdI/AAAAAAAAUR4/pSxDu7WqPko/DSC_0002_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε
τμηματικά τη ζάχαρη.
![DSC_0005 DSC_0005](http://lh5.ggpht.com/-34OFM1ANOBs/T3m_1pC9gxI/AAAAAAAAUSI/2VgWoSXb6Ko/DSC_0005_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέτουμε τους κρόκους,το γάλα ή το χυμό πορτοκαλιού και το άρωμα.
![DSC_0006 DSC_0006](http://lh4.ggpht.com/-PV3WHUyjfy0/T3m_5hF0qOI/AAAAAAAAUSY/vjyMLvn0xvM/DSC_0006_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
![DSC_0009 DSC_0009](http://lh3.ggpht.com/-idI1j3rpmIE/T3m_9PDlNKI/AAAAAAAAUSk/YB1ohLYJtJs/DSC_0009_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο μείγμα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε όσο ακόμη από το αλεύρι χρειαστεί για να πάρουμε μια
ζύμη που δεν κολλάει και πλάθεται εύκολα.
![DSC_0011 DSC_0011](http://lh6.ggpht.com/-e8rpEx9zMGI/T3nAAuE6-UI/AAAAAAAAUS4/K_6BXrsnmPc/DSC_0011_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
![DSC_0015 DSC_0015](http://lh6.ggpht.com/-Lr1Dg70flwY/T3nAFl0GXfI/AAAAAAAAUTI/RPGzKkGorkk/DSC_0015_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανοίγουμε κομμάτια ζύμης σε κορδόνια με μήκος 20-25 εκ. και πάχος
περίπου 1 1/2 εκ.
![DSC_0016 DSC_0016](http://lh5.ggpht.com/-AvHKd4Pz3XY/T3nAItyNBJI/AAAAAAAAUTY/fGbzrB1WABg/DSC_0016_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
Διπλώνουμε σε τρία μέρη και πατάμε ελαφρά τις δύο άκρες για να κολλήσουν.
![DSC_0017 DSC_0017](http://lh5.ggpht.com/-VcNfnxKW6Hc/T3nALPeP7XI/AAAAAAAAUTo/sGDi-d9zgHo/DSC_0017_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
![DSC_0018 DSC_0018](http://lh3.ggpht.com/-zCRjRp64vvw/T3nANiBb5FI/AAAAAAAAUT4/O3lpneVl_lA/DSC_0018_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και αλείφουμε με το χτυπημένο κρόκο.
![DSC_0019 DSC_0019](http://lh5.ggpht.com/-AJpgvQ-dr4M/T3nARCbPWHI/AAAAAAAAUUI/8S6f470m4L4/DSC_0019_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω-κάτω,για περίπου 20 λεπτά.
![DSC_0019 DSC_0019](http://lh6.ggpht.com/-2fpcCeeOpIQ/T3nAUB_A3PI/AAAAAAAAUUY/MHklNjDC9ys/DSC_0019_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
Γίνονται περίπου 36 νοστιμότατα κουλουράκια.
![DSC_0034 DSC_0034](http://lh3.ggpht.com/-jnsa7mQnXKc/T3nAW3_uhcI/AAAAAAAAUUo/SyIG3XVO6iM/DSC_0034_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
Απολαμβάνουμε με τον καφέ ή το γάλα μας!
![DSC_0058 DSC_0058](http://lh4.ggpht.com/-WgdfAgQhFGo/T3nAaiKYHwI/AAAAAAAAUU4/CKl0X3m9LCE/DSC_0058_thumb%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800)
Πολύ εύκολα, νόστιμα, μοσχοβόλησε όλο το σπίτι καθώς ψηνόταν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!Μπορώ να χρησιμοποιήσω λάδι αντί για βούτυρο?Αν ναι πόσο πρέπει να βάλω?Και τι γνώμη έχετε αν βάλω μέλι αντί για ζάχαρη?Θα πρέπει να βάλω την ίδια ποσότητα? Ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή ου φίλη.
ΔιαγραφήΣε αυτή τη συνταγή καλό θα ήταν να μην αλλάξεις τίποτα γιατί θα αλλάξεις τελείως το αποτέλεσμα.
Αν θες μέλι αντι για ζάχαρη
ή λάδι αντι για βούτυρο καλύτερα δες εδώ:
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1682.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6728.html
Καλή συνέχεια
Α.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Επειδή το site σας μου εμπνέει εμπιστοσύνη και εκτιμώ τη γνώμη και τις συμβουλές σας θα ήθελα να μου πείτε αν είναι εύκολο αν υπάρχει κάποια συνταγή για γλυκό, κέικ, κουλουράκια κτλ με μαγιά αντί για baking.Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο?Ευχαριστώ πολύ.Καλό βράδυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε υπερευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Να'σαι καλά.
Για συνταγές έτσι όπως τις θές ρίξε μια ματιά εδώ:
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5891.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/2_5639.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9358.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8443.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9682.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7797.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_492.html
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/muffins_2765.html
Υπάρχουν και πολλές πολλές άλλες αρκεί να πληκτρολογήσεις στο κουτάκι της αναζήτησης (βρίσκεται πάνω από εκεί που συζητάμε(chat))τη λέξη "μαγιά" και θα σου τις βγάλει όλες!
Καλή συνέχεια από μένα,
Α.
Σε ευχαριστώ πολύ. Μου έδωσες πλούσιο υλικό!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήIt seems like you used just egg yolk for dough? But i know that Google translate isn't perfect:) so please help :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Αλεξάνδρα. Συγχαρητήρια για τις συνταγές σου. Ότι έχω φτιάξει έχει επιτυχία. Θα ήθελα να σε ρωτήσω για να φτιάξω τα κουλουράκια σε μπαλάκια, πόσο βάρος πρέπει να έχουν ανάλογα με τον χρόνο ψησίματος? Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφή