Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Σοκολατόπιτα 2

Χωρίς σχόλια!!!

DSC_0035


Υλικά
225 γρ.κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1/2 κούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
6 μεγάλα αβγά (4 ολόκληρα και 2 χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)
2 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια

για την κρέμα
1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1-2 βανίλιες

για το πασπάλισμα
2 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την αφήνουμε στην άκρη.

DSC_0007

Σε μπολ,χτυπάμε καλά τα ολόκληρα αβγά και τους 2 κρόκους μαζί με
τη 1/2 κούπας ζάχαρη.

DSC_0009

Προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε για λίγο ακόμη τη λιωμένη σοκολάτα.
Συμπληρώνουμε στο μείγμα το κονιάκ και το ξύσμα.

DSC_0016

Σε καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη μισή ζάχαρη
μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μαρέγκα.

DSC_0005

Ενσωματώνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας
διπλώνοντάς την απαλά από κάτω προς τα πάνω μέσα στο μείγμα.

DSC_0018

Αδειάζουμε σε ταψάκι 20 εκ. με αποσπώμενη βάση που έχουμε στρώσει
με λαδόκολλα(δεν βουτυρώνουμε).

DSC_0020

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 30-35 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να σχηματίσει σκασίματα.
Δεν παραψήνουμε γιατί θα στεγνώσει.
Αφήνουμε το γλυκό στη φόρμα να σταθεί και να κρυώσει.

DSC_0024

Όταν είναι να το σερβίρουμε χτυπάμε όλα  τα υλικά της κρέμας  και την
αδειάζουμε στο κέντρο του κέικ και απλώνουμε προσεχτικά προς τις άκρες.
Πασπαλίζουμε με το κακάο.

DSC_0033

Συνταγή της κ. Κόχυλα.

3 σχόλια:

  1. Πω..πω..πω..
    Τί πειρασμός είναι αυτός? Μου τρέχουν τα σάλια
    Η μυρωδιά της έφτασε μέχρι εδώ!!
    Αλέκα μου και η παρουσίαση? Καταπληκτική!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρα πολυ ωραια! πεντανοστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναντια 16/11/2013
    Την εφτιαξα, αλλα η γευση της ειναι σαν σφουγγαρι ....... πολυ αφρατη, αλλα σπογγωδης..... Ετσι πρεπει να ειναι ???? Ακολουθησα "κατα γραμμα" την συνταγη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...