Το δοκίμασα πρόσφατα.
Το αγάπησα παράφορα!!!!
Υλικά
400 γρ. ταχίνι
450 γρ. χυμό πορτοκάλι (χωρίς ανθρακικό)
500 γρ. αλεύρι
40 γρ. baking powder
200 γρ. άχνη ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ταχίνι και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,με τελευταία τα καρύδια και
ανακατεύουμε με κουτάλι να ενωθούν.
Λαδώνουμε με σπορέλαιο τον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας με διάμετρο
25 εκ. και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 175 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 1 ώρα
ή ώσπου βυθίζοντας στο κέντρο του κέικ ένα μαχαίρι αυτό να βγαίνει καθαρό.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί και να μισοκρυώσει.
Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Συνταγή από την εκπομπή “Τα Νόστιμα”.
Καλησπέρα!...Το δοκίμασα κι εγω και είναι πραγματικά υπέροχο....Το συνιστω κι εγω ανεπιφύλακτα!!!...Συγχαρητηρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ ωραίο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή