Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Σουπιές λεμονάτες

Γεύση από Ελλάδα!

DSC_0008

Υλικά
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και πλυμένες πολύ καλά, κομμένες σε  μεγάλα κομμάτια
2 λεμόνια το χυμό
150 ml. ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις σουπιές και τις βάζουμε σε άδεια κατσαρόλα μαζί
με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και
να λιώσουν σκόρδα και κρεμμύδια.
Αν σ’ αυτό το διάστημα το φαγητό χρειαστεί νερό προσθέτουμε ζεστό.
 
DSC_0001

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτουμε στο φαγητό το ελαιόλαδο,
το χυμό από τα λεμόνια,το αλάτι,το πιπέρι και τη ρίγανη.
Αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.

DSC_0002

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου.

DSC_0019

Συνταγή από το Οψοποιών Μαγγανείαι(καλογηρική μαγειρική).

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα γλυκιά μου Αλεξάνδρα..εξαιρετική μέσα από την απλότητά της η πρόταση σου για τις σουπιές..νάσαι καλά που δεν σταματάς να αναδεικνύεις πάντα το μοναδικά ιδιάίτερο....Κ.Ν.Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...