Νηστεία…for ever!!!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 ml. καλαμποκέλαιο
400 γρ. ζάχαρη
400 ml.κρύο νερό
20 ml. ξύδι
80 γρ. κακάο κοσκινισμένο
5 γρ. αλάτι
5 γρ. σόδα
2 βανίλιες
για το σιρόπι
40 γρ. κακάο
150 γρ. άχνη
1/2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
150 ml. ζεστό νερό
Εκτέλεση
Σε μπολ,χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα,το λάδι και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε,σε ένα μικρό μπολάκι,το νερό με το ξύδι και τα προσθέτουμε
στο μείγμα της ζάχαρης.
Κοσκινίζουμε στο μείγμα το κακάο και χτυπάμε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα,το αλάτι και τις βανίλιες.
Το προσθέτουμε τμηματικά στο μείγμα του μπολ και χτυπάμε να ενωθεί.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα με διάμετρο 25 εκ. αφού την αλείψουμε
πρώτα με μαργαρίνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 1 ώρα.
Δοκιμάζουμε αν το κέικ έχει ψηθεί βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι.
Αν βγει στεγνό βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί
και να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και το νερό να ζεσταθούν.
Κοσκινίζουμε το κακάο και τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς το κέικ.
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Συνταγή από γνωστή εταιρία αλεύρων.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.ΤΙ ΚΑΝΕΙς?Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΙΜΑΙ.ΣΕ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΕΛΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ?ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΧΕς ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕς.ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΚΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΖΟΥΜΕΡΟ?Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΣΥΝΤΑΓΕς ΣΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Κατερίνα.
ΔιαγραφήΤι μου κάνεις;
Την ερώτηση για το χτύπημα μάλλον ξέχασα και δεν την απάντησα...
Θα κοιτάξω να τη βρω και θα σου απαντήσω...
Εδώ χτυπάμε από την αρχή σε δυνατή ταχύτητα και συνεχίζουμε έτσι.
Το σιρόπι και βέβαια μπορείς να το 2πλασιάσεις και να το 3πλασιάσεις μη σου πω.
Είναι πολύ ωραίο κεκάκι και είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει κι εσάς.
Για τις συνταγές τώρα,
Κατερίνα μου λυπάμαι που θα σε στεναχωρίσω,αλλά οι καθημερινές αναρτήσεις με κουράσανε απίστευτα όλα αυτά τα 3 χρόνια και πραγματικά δεν γίνεται να συνεχίσω με αυτό το ρυθμό.
Αλλωστε έχω τόσες πολλές συνταγές στη σελίδα (κοντά 900,περίπου 9 βιβλία μαγειρικής)και όλες ΜΙΑ και ΜΙΑ που δε μπορεί κάπου θα βρεις αυτή που σ'ενδιαφέρει!!!
Αυτά από μένα για την ώρα.
Περιμένω τα νέα σου αν δοκιμάσεις το γλυκό...
Να έχεις μια όμορφη μέρα,
Α.
Τι όμορφο που είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά πάντως όλες οι συνταγές σου είναι μία και μία!!!!!!!!!!!!Ολες βγαίνουν με κλειστά μάτια!!!!!Εχω γίνει φανατική ακόλουθός σου!!!!!!! Να είσαι καλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά Κική μου.
ΔιαγραφήΝα'σαι καλά!!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΙΜΑΙ.Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ?Μ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕς ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕς ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΠΙΣΗΜΕς.ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια και συγχαρητηρια για την καταπληκτικη δουλεια σας σε αυτο το blog!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια ερωτηση -που θα αποκαλυψει και την ανασφαλεια μου στη μαγειρικη, καθως ειμαι τελειως αρχαρια-:οταν στις συνταγες αναφερεται βουτυρο μαλακο εννοουμαι μαργαρινη η αλλο και ποιο ακριβως?
Ευχαριστω παρα πολυ και συγγνωμη για την απουσια τονων!
Ελλη
Καλησπέρα
Διαγραφήκαι ευχαριστώ πολύ για όλα τα όμορφα που μου γράφεις.
Σε όλες τις συνταγές,εκτός αν διευκρινίζεται διαφορετικά,
όταν λέμε βούτυρο μπορεις να βάλεις ό,τι εσύ θέλεις βούτυρο
ή μαργαρίνη.
Σε άλλους αρέσει μόνο το βούτυρο,άλλοι πάλι το αποφεύγουν και χρησιμοποιούν μαργαρίνη.
Εσύ αποφασίζεις τι θα βάλεις.
Το αποτέλεσμα γευστικά διαφέρει μια και ό,τι φτιάχνεται με βούτυρο είναι πιο γευστικό και φυσικά πιο αρωματικό!!!!
Τώρα όταν λέμε βούτυρο εννοούμε το φρέσκο βούτυρο όπως
π.χ.το ΑΓΝΟ,το Lurpak,ο Χωριό το ADORO κ.λ.π.
Αυτά από μένα καλά μαγειρέματα σου εύχομαι.
Φιλάκια,
Α.
Αλεξάνδρα μου σε παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό, από τότε που βρισκόσουν σε άλλη μαγειρική "στέγη".. Όντως, έχω κι εγώ παρατηρήσει τελευταία το γεγονός ότι δεν ανεβάζεις συνταγές τόσο συχνά όσο παλιά.. Μου έχει λείψει αυτό, αλλά από την άλλη καταλαβαίνω πόσο κουραστικό και ίσως αγχωτικό θα είναι να ανακαλύπτεις συνεχώς νέες συνταγές για το μπλογκ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως και να έχει να είσαι καλά, οι συνταγές σου είναι υπέροχες!
Καλησπέρα καλή μου.
ΔιαγραφήΑκριβώς όπως τα λες είναι.
Το να ενημερώνεις καθημερινά ένα μπλογκ τέτοιου περιεχομένου, σύγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.
Συνεχίζω πιο αραιά μεν με την ίδια ποιότητα όμως και πιστεύω ότι όλοι όσο με γνωρίζουν πλέον,
θα συνεχίσουν να με ακολουθούν!!
Καλό απόγευμα,
Α.
τέλειο, απλά τέλειο!!! τύφλα να έχουν τα αρτίσιμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια αλλη μια φορα Αλεκα μπραβο για την συνταγη!! Ειναι υπεροχο ΚΑΙ αυτο εδω το κεικ,οπως ολα που εχεις φτιαξει!! Πραγματικα τυφλα να χουν τα αρτισιμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλα πολλα φιλια! Καλες γιορτες να χεις!
Καλησπέρα, θα μπορούσε να γίνει και σε ατομικα φορμακια και χωρίς σιρόπι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, θα μπορούσε να γίνει και σε ατομικα φορμακια και χωρίς σιρόπι?
ΑπάντησηΔιαγραφή