Θα σας λύσει τα χέρια!
Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ. γ.αλάτι
30 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
1/2 κούπας γραβιέρα τριμμένη ή σε πολύ μικρά κομματάκια
1/2 κούπας ελιές σε φετάκια
1/2 κ. γ. ρίγανη
1/2 κούπας γάλα
1/4 κούπας νερό
για την επιφάνεια
2 κ.σ. γάλα και
2 κ.σ.γραβιέρα
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε,με το χέρι,το αλεύρι,το αλάτι και το βούτυρο,
σε κομματάκια,να πάει παντού.
Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τις ελιές.
Ρίχνουμε το γάλα και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι με διάμετρο 25 εκ. και αλείφουμε με το γάλα.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω για 20-25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.
Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ. γ.αλάτι
30 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
1/2 κούπας γραβιέρα τριμμένη ή σε πολύ μικρά κομματάκια
1/2 κούπας ελιές σε φετάκια
1/2 κ. γ. ρίγανη
1/2 κούπας γάλα
1/4 κούπας νερό
για την επιφάνεια
2 κ.σ. γάλα και
2 κ.σ.γραβιέρα
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε,με το χέρι,το αλεύρι,το αλάτι και το βούτυρο,
σε κομματάκια,να πάει παντού.
Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τις ελιές.
Ρίχνουμε το γάλα και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι με διάμετρο 25 εκ. και αλείφουμε με το γάλα.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω για 20-25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.
Σήμερα το 'φτιαξα! Νοστιμότατο,τραγανό τέλειο!!! Όλη η οικογένεια αγαπάει Αλεξάνδρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΙωάννα
Ιωάννα μου,καλημέρα και καλή βδομάδα.
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!
Καλή συνέχεια
Αλεξάνδρα
αχ,αχ με κάνεις να σε ψάχνω!!!το είχα φτιάξει πριν καιρό και ήταν τέλειο και φυσικά ποτέ δεν έγραψα την συνταγή γιατί ήξερα πάντα που θα σε βρώ!!!και να που απόψε αποφάσισα να το ξαναφτιάξω...και να ψάχνω...να ψαχνω...πουθενά η ΑλεξάνδρΑ!!!!χαίρομαι που σε ξαναβρήκα και που φυσικά θα ξαναφτιάξω αυτό το σούπερ ψωμάκι!!!ααα και για όποιον έχει αμφιβολία είναι ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ,Ιωάννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα,Ιωάννα μου.
ΔιαγραφήΞέρω ότι σας ταλαιπώρησα λίγο.
Όμως ελπίζω σιγά σιγά όλα θα βρουν το δρόμο τους.
Χαίρομαι που με ξαναβρήκες και φυσικά μαζί μ'εμένα και την αγαπημένη σου συνταγή.
Καλωσόρισες λοιπόν:)
Φιλάκια πολλά,
Αλεξάνδρα
Το εχω μολις φτιαξει. Θελοντας να το κανω λιγο πιο διαιτητικο εβαλα αντι βουτυρο 4 κουταλιτσες λάδι και αντικατεστησα τη μιση δόση αλευριου με ολικής άλεσης και το τυρί με φέτα light. Είχα κάποια επιφύλαξη με τις αλλαγές που έκανα αλλά μου βγήκε αρκετά καλό. Ελαφρύ και γευσάτο. Φανταζομαι και με τα κανονικά υλικά θα ειναι εξίσου ωραιο. Μια δοκιμή θα με επιβεβαιώσει...!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαααααα ειμαι τοσο χαρουμενη που σε βρηκα! ειχα κανει παλια την συνταγη ειχα γρςψει κ.σχολιο ειχα ενθουσιαστει! ( φυσικα δεν την ειχα γραψει) κ.πως την.πατησαααα! Την εψαχνα κ πουθενα τοσο που επικοινωνησα κιολας τελειο κολλημα κ τωρα τυχαιο ψαχνοντας για.νηστιμη πιτσα σε ΒΡΗΚΑΑΑΑΑΑΑΑ γιουπιιιιιιιιιιιιιιιιιι
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο εφτιαξα σημερα ειναι απλα φανταστικο!!!!!! Προσθεσα ομως και δυοσμο, ντοματα και μανιταρια και πιπερια και εγινε σαν πιτσα!!!! Πεντανοστιμο ευχαριστουμε για τη τελεια συνταγη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτην έβαλα αμέσως στις αγαπημένες μου συνταγές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή