Πιο εύκολα δεν υπάρχουν!!!
Πόσο νόστιμα……θα το διαπιστώσετε μόνοι σας.
Υλικά
για 20-25 κομμάτια
2 κούπες σπορέλαιο
2 κούπες γάλα
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(και λίγο παραπάνω)
λίγο αλατάκι
ένα αβγό χτυπημένο για το άλειμμα
λουκανικάκια κοκτέιλ ή γαλοπούλας
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί τα ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι
να ξεκολλήσει από το μπολ και τα χέρια μας.
Μπορεί να χρειαστεί πάνω από ένα κιλό αλεύρι γι’αυτό
να έχετε ανοιγμένο άλλο ένα πακέτο.
Ανοίγουμε στρόγγυλα φυλλαράκια,βάζουμε επάνω από ένα λουκάνικο
και διπλώνουμε.Με τη βοήθεια ενός φλιτζανιού κόβουμε τα πιτάκια μας.
Αραδιάζουμε σε ταψί και αλείφουμε με το αβγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για 30 περίπου,μέχρι να ροδίσουν καλά!
TIP
Αν και λάτρεις του ελαιόλαδου,θα σας συμβούλευα σε αυτή τη συνταγή να μην αντικαταστήσετε το σπορέλαιο!!
Πόσο νόστιμα……θα το διαπιστώσετε μόνοι σας.
Υλικά
για 20-25 κομμάτια
2 κούπες σπορέλαιο
2 κούπες γάλα
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(και λίγο παραπάνω)
λίγο αλατάκι
ένα αβγό χτυπημένο για το άλειμμα
λουκανικάκια κοκτέιλ ή γαλοπούλας
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί τα ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι
να ξεκολλήσει από το μπολ και τα χέρια μας.
Μπορεί να χρειαστεί πάνω από ένα κιλό αλεύρι γι’αυτό
να έχετε ανοιγμένο άλλο ένα πακέτο.
Ανοίγουμε στρόγγυλα φυλλαράκια,βάζουμε επάνω από ένα λουκάνικο
και διπλώνουμε.Με τη βοήθεια ενός φλιτζανιού κόβουμε τα πιτάκια μας.
Αραδιάζουμε σε ταψί και αλείφουμε με το αβγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για 30 περίπου,μέχρι να ροδίσουν καλά!
TIP
Αν και λάτρεις του ελαιόλαδου,θα σας συμβούλευα σε αυτή τη συνταγή να μην αντικαταστήσετε το σπορέλαιο!!
Μιααααμ!!! Θα τα δοκιμάσω!!! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλήθεια... Πόσα κομμάτια βγαινουν;;;
Καλό μεσημέρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή είναι από τις πρώτες που έχω ανεβάσει
και δεν ήταν τόσο αναλυτική.
Το συμπλήρωσα ήδη,να σου το πω κι από δω λοιπόν,
η συνταγή δίνει ανάλογα το μέγεθος περίπου 20-25
κομμάτια.
Ελπίζω να τα δοκιμάσεις...
Καλή επιτυχία
Αλεξάνδρα