Απλά τέλειοι!!!
Υλικά
1 1/4 κούπας γάλα ή νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κούπες αλεύρι
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ζάχαρη
για το γαρνίρισμα
μέλι,κατά προτίμηση, ελαφρά ζεσταμένο
καρύδια
κανέλα
Εκτέλεση
Διαλύουμε στο γάλα τη μαγιά με τη ζάχαρη.Αφήνουμε να σταθεί
το μείγμα για 10 λεπτά να αφρίσει.
Προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ 2 λεπτά
στη δυνατή ταχύτητα να γίνουν πηκτός χυλός.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει,σε ζεστό περιβάλλον περίπου 30 λεπτά.
Βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί καλά.Με ένα κουταλάκι,που το
βουτάμε κάθε φορά σε ένα ποτήρι νερό,κόβουμε κομμάτια ζύμης
που σχηματίζουμε ζουλώντας μέσα στο χέρι μας το ζυμάρι.
Ρίχνουμε τα κομμάτια της ζύμης μέσα στο καυτό λάδι και τα
γυρίζουμε να ψηθούν απ’όλες τις μεριές.
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό
χαρτί κουζίνας.
Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με ζεστό μέλι,καρύδια και μπόλικη κανέλα.
ΤΙΡ
Για να γίνουν νηστήσιμοι οι λουκουμάδες αντικαταστήστε το γάλα με το νερό. Η συνταγή είναι από παλιό τεύχος του realfood
καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήθέλω να τους κάνω του Άγιου Ανδρέα (μεθαύριο) και ήθελα να ρωτήσω, τί αλεύρι να προτιμήσω...μπλε? και άλλη μια ερώτηση, τί να προτιμήσω να βάλω γάλα ή νερό (πώς θα γίνουν πιο πετυχημένοι? Ευχαριστώ!
Νατασα καλό μεσημέρι.
ΔιαγραφήΤο αλεύρι ναι είναι για όλες τις χρήσεις.
Οι λουκουμάδες είναι πολύ νόστιμοι όπως και να τους κάνεις εγω συνήθως όμως βάζω γάλα.
Καλή επιτυχία σου εύχομαι,
Α.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...θα τους προσπαθήσω αύριο!
Διαγραφή