Για μένα δεν υπάρχει καλύτερη εκδοχή για
να μαγειρέψει κανείς το χταπόδι…
Υλικά
1 χταπόδι φρέσκο
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε,καθαρίζετε το χταπόδι και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Ανάβετε την εστία σε μέτρια ένταση και το βάζετε στην κατσαρόλα
χωρίς νερό.Το αφήνετε να ζεσταθεί για 15-20 λεπτά περίπου με πρόχειρα
σκεπασμένη την κατσαρόλα,ώσπου να βγάλει το δικό του νερό.|
Το βγάζετε από την κατσαρόλα και πετάτε το νερό.
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι.
Προσθέτετε και το χταπόδι και το σοτάρετε μαζί 5-10 λεπτά.
Το σβήνετε με το κρασί προσθέτετε το πιπέρι και τον ντοματοπελτέ.
Κλείνετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το χταπόδι,σε μέτρια
θερμοκρασία,μέχρι να μαλακώσει καλά!
να μαγειρέψει κανείς το χταπόδι…
Υλικά
1 χταπόδι φρέσκο
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε,καθαρίζετε το χταπόδι και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Ανάβετε την εστία σε μέτρια ένταση και το βάζετε στην κατσαρόλα
χωρίς νερό.Το αφήνετε να ζεσταθεί για 15-20 λεπτά περίπου με πρόχειρα
σκεπασμένη την κατσαρόλα,ώσπου να βγάλει το δικό του νερό.|
Το βγάζετε από την κατσαρόλα και πετάτε το νερό.
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι.
Προσθέτετε και το χταπόδι και το σοτάρετε μαζί 5-10 λεπτά.
Το σβήνετε με το κρασί προσθέτετε το πιπέρι και τον ντοματοπελτέ.
Κλείνετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το χταπόδι,σε μέτρια
θερμοκρασία,μέχρι να μαλακώσει καλά!
ΑΝ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι δεν υπάρχει διαφορά.
ΔιαγραφήΜια χαρά θα γίνει το φαγάκι και με κατεψυγμένο χταπόδι.
Α.
αν το βαλω στην χυτρα ποσει ωρα να βρασει
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε χρησιμοποιώ ποτέ χύτρα και γι'αυτό λυπάμαι δεν μπορώ να σε βοηθήσω σχετικά με τους χρόνους.
ΔιαγραφήΚαλή συνέχεια,
Α.