Νηστήσιμα,αλμυρά,πανεύκολα
και πεντανόστιμα!!!
Aυτά τα πιτάκια θα τα λατρέψετε…
Υλικά
1 κούπα ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό από πορτοκάλι
500 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλατάκι
για τη γέμιση
1 κούπα ελιές σε φετάκια
2-3 κουταλιές σουσάμι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας 30 λεπτά να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε σε μπολ τις ελιές με το σουσάμι.
Βγάζουμε το ζυμάρι μας από το ψυγείο και ανοίγουμε φυλλαράκια.
Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε φυλλαράκι και διπλώνουμε.
Με ένα φλιτζάνι κόβουμε σχηματίζοντας τα πιτάκια.
Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω-κάτω,για 20-25
λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Απολαύστε τα με τον καφέ,το τσάι σας ή και σκέτα και θα ενθουσιαστείτε!!
και πεντανόστιμα!!!
Aυτά τα πιτάκια θα τα λατρέψετε…
Υλικά
1 κούπα ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό από πορτοκάλι
500 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλατάκι
για τη γέμιση
1 κούπα ελιές σε φετάκια
2-3 κουταλιές σουσάμι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας 30 λεπτά να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε σε μπολ τις ελιές με το σουσάμι.
Βγάζουμε το ζυμάρι μας από το ψυγείο και ανοίγουμε φυλλαράκια.
Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε φυλλαράκι και διπλώνουμε.
Με ένα φλιτζάνι κόβουμε σχηματίζοντας τα πιτάκια.
Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω-κάτω,για 20-25
λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Απολαύστε τα με τον καφέ,το τσάι σας ή και σκέτα και θα ενθουσιαστείτε!!
Η ζύμη ειναι τέλεια και για μηλοπιττάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη γέμιση εγώ βάζω ελιές, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και φρέσκο ή ξηρό διόσμο.
Πασπαλίζω με σισάμι το οποίο προηγουμένως βράζω με γλυκάνισο και μετά το στεγνώνω. Αν βαριέστε πασπαλίστε με popy seeds.
Καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήθα μπορούσε η ζυμή αυτή να χρησιμοποιηθεί για πατατοπιτάκια νηστίσιμα;
Ευχαριστώ.
Και βεβαια γιατί όχι!!!
ΔιαγραφήΑ.
Πολυ νοστημα μπράβο.
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι φοβερά, μπράβο για τη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα. Συγχαρητήρια για την συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφή