Υπέροχα μπισκότα για ακριβά
γούστα!!!
Υλικά
375 γρ.βούτυρο
1 αβγό
550 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2-3 βανίλιες
λίγο αλάτι
190 γρ. φιστίκι Αιγίνης καθαρισμένο,ανάλατο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μας μέσα σε ένα βαθύ μπολ και
ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δύο και φτιάχνουμε 2 τετράγωνα μπαστούνια.
Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνι και βάζουμε στο ψυγείο για
αρκετές ώρες ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ξετυλίγουμε τα μπαστουνάκια.
Κόβουμε σε κομμάτια πάχους 1 εκ.
Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς για 15-20 λεπτά
Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν!!!
Υλικά
375 γρ.βούτυρο
1 αβγό
550 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2-3 βανίλιες
λίγο αλάτι
190 γρ. φιστίκι Αιγίνης καθαρισμένο,ανάλατο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μας μέσα σε ένα βαθύ μπολ και
ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δύο και φτιάχνουμε 2 τετράγωνα μπαστούνια.
Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνι και βάζουμε στο ψυγείο για
αρκετές ώρες ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ξετυλίγουμε τα μπαστουνάκια.
Κόβουμε σε κομμάτια πάχους 1 εκ.
Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς για 15-20 λεπτά
Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν!!!
Καλησπέρα Αλεξάνδρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω φτιάξει την ζύμη και την έχω αφήσει στο ψυγείο οταν επιστρέψω να τα ψήσω..
Είναι βουτυράτα απο οτι κατάλαβα απο την ζυμη..
Να σε ρωτήσω βγαίνουν τραγανά ή μαλακά?
Υ.Γ. έβαλα 150γρ φυστίκι και βγήκε παρα πολύ.. δεν μπορούσε να το κρατήσει η ζύμη
Ευχαριστώ πολύ
Καλησπέρα.
ΔιαγραφήΤα μπισκοτάκια αυτά είναι τριφτά και λυώνουν στο στόμα.
Είμαι σίγουρη ότι όταν τα ψήσεις και τα δοκιμάσεις θα ενθουσιστείς!!!
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από μεγάλο ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης και είναι παραπάνω από εξαιρετική!!!!
Μου φαίνεται περίεργο που δεν σου κράτησε η ζύμη το φυστίκη εγώ βάζω 190 γρ. και βγαίνει μια χαρά!!!!
Περιμένω τις εντυπώσεις σου,
Α.
Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια... θα τα ξανακάνω.. Εγιναν ανάρπαστα...
ΔιαγραφήΌσο για τα φιστίκια ήταν μια χαρά τα 150 γρ...
Τα εψησα παραπάνω γιατι δεν είχαν ροδίσει και μαλλον ο φούρνος μου ψήνει πιο ήπια (ολες τις συνταγες τις ψηνω παραπάνω)
Ευχαριστώ πολύυυυυυ
Συνέχισε να μαγειρεύεις υπέροχες συνταγές και να τραβάς όμορφες φωτογραφίες!!!!
να σας ρωτησω κυρια αλεξανδρα ποσσα κομματια βγαινουν τα μπισκοτα και αν χρειαζεται να βουτυρωσω το ταψι πριν βαλω τα μπισκοτα
ΑπάντησηΔιαγραφή