Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Cookies με φιστίκι Αιγίνης

Υπέροχα μπισκότα για ακριβά γούστα!!!SV109606

Υλικά
375 γρ.βούτυρο
1 αβγό
550 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2-3 βανίλιες
λίγο αλάτι
190 γρ. φιστίκι Αιγίνης καθαρισμένο,ανάλατο

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μας μέσα σε ένα βαθύ μπολ και
ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν.

SV109579

Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δύο και φτιάχνουμε 2 τετράγωνα μπαστούνια.
Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνι και βάζουμε στο ψυγείο για
αρκετές ώρες ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.

SV109580

Βγάζουμε από το ψυγείο και ξετυλίγουμε τα μπαστουνάκια.
Κόβουμε σε κομμάτια πάχους 1 εκ.

SV109589

Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς για 15-20 λεπτά

SV109592

Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν!!!

SV109593

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Αλεξάνδρα...
    Έχω φτιάξει την ζύμη και την έχω αφήσει στο ψυγείο οταν επιστρέψω να τα ψήσω..
    Είναι βουτυράτα απο οτι κατάλαβα απο την ζυμη..
    Να σε ρωτήσω βγαίνουν τραγανά ή μαλακά?

    Υ.Γ. έβαλα 150γρ φυστίκι και βγήκε παρα πολύ.. δεν μπορούσε να το κρατήσει η ζύμη

    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.

      Τα μπισκοτάκια αυτά είναι τριφτά και λυώνουν στο στόμα.
      Είμαι σίγουρη ότι όταν τα ψήσεις και τα δοκιμάσεις θα ενθουσιστείς!!!

      Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από μεγάλο ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης και είναι παραπάνω από εξαιρετική!!!!

      Μου φαίνεται περίεργο που δεν σου κράτησε η ζύμη το φυστίκη εγώ βάζω 190 γρ. και βγαίνει μια χαρά!!!!

      Περιμένω τις εντυπώσεις σου,
      Α.

      Διαγραφή
    2. Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια... θα τα ξανακάνω.. Εγιναν ανάρπαστα...
      Όσο για τα φιστίκια ήταν μια χαρά τα 150 γρ...
      Τα εψησα παραπάνω γιατι δεν είχαν ροδίσει και μαλλον ο φούρνος μου ψήνει πιο ήπια (ολες τις συνταγες τις ψηνω παραπάνω)

      Ευχαριστώ πολύυυυυυ
      Συνέχισε να μαγειρεύεις υπέροχες συνταγές και να τραβάς όμορφες φωτογραφίες!!!!

      Διαγραφή
  2. να σας ρωτησω κυρια αλεξανδρα ποσσα κομματια βγαινουν τα μπισκοτα και αν χρειαζεται να βουτυρωσω το ταψι πριν βαλω τα μπισκοτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...